Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.De stad Brugge is de eerste Belgische plaats met een regenboogzebrapad op een unieke plaats. Recent liet het stadsbestuur een regenboogzebrapad aanleggen in het winkelcentrum.

Eerder kon je al bij holebi info lezen dat de stad Brugge maar liefst vier regenboogzebrapaden zou gaan aanleggen. Het tweede ligt op een unieke locatie, namelijk in het winkelcentrum Zilverpand nabij de Noord- en Zuidzandstraat.

Het regenboogzebrapad ligt aan de ingang langs de Noordzandstraat. Het is al het tweede regenboogpad in Brugge, nadat in mei al één werd aangelegd op het domein van Sport Vlaanderen in Assebroek.

"We willen een warme stad zijn waar iedereen welkom is, ongeacht seksuele oriëntatie of genderdiversiteit", zeggen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). "We willen de boodschap uitdragen dat zowel Bruggelingen, bezoekers als ons eigen stadspersoneel zichzelf kunnen en mogen zijn in onze stad."

Lijstje Belgische steden & gemeenten met een regenboogzebrapad, of waar er een komt:
Antwerpen - Beerse - Berlaar - Brugge - Brussel - Boom - De Haan - Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gent - Halle - Hasselt - Koksijde - Kuurne - Lier - Leuven - Mechelen - Oudenburg - Rijkevorsel - Schelle - Sint-Niklaas - Turnhout en Westerlo.
LEES OOK
ER KOMT GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN ZANDHOVEN
BURGEMEESTER DEDECKER GEEN REGENBOOGZEBRAPAD WANT SEKSUALITEIT HOORT IN PRIVE SFEER
WEST-VLAAMSE GEMEENTE KREEG REGENBOOGZEBRAPAD DOOR 19-JARIGE
POLITICI IN OOSTENDE MAKEN RUZIE OVER REGENBOOGZEBRAPAD
BELGISCHE KUST GEMEENTE KOMT MET UNIEKE REGENBOOGZEBRAPADEN NABIJ SCHOLEN
BEVEREN ZEGT NEEN TEGEN REGENBOOGZEBRAPAD
GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN BERINGEN - DEEL 2
REGENBOOGZEBRAPAD SNELLER KLAAR IN OUDENBURG VANWEGE CORONA VIRUS

Bron: hln.be & holebi info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 06 July, 2020 en 3585 keer gelezen.