3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).Weldra gaat het eerste 'grote' holebi+, intersekse en transgender+ festival tijdens de coronacrisis door. Van 3 augustus tot 9 augustus kan je in Antwerpen, naar jaarlijkse traditie, terecht op het Antwerp Queer Arts Festival, een project van het Antwerpse Roze Huis. Het festival heeft dit jaar geen thema. De organisatoren willen dit jaar eerder inzoomen op wat het betekent een queer kunstenfestival te zijn.

In De Studio (Maarschalk GĂ©rardstraat 4) kan je terecht voor tal van performances, (kort)films, concertjes, en nog veel meer. Daarnaast is er ook nog een queer parcours, een wandeling die loopt van op 't Eilandje tot aan De Studio waarbij men kennis maakt met beeldende kunstenaars en hun creaties, woordartiesten enz... Er zijn vier data (2-5-8-9 aug) waarvoor je best tijdig reserveert via de website van het Queer Arts Festival (link onderaan).

Op het programma onder andere: Tom Lanoye, Lyra Pramuk, de zusjes Hind en Zahra Eljadid, Martha Da'ro, Lebruce, Habibitch, Bryn, enz... Maar ook kennismakingen met bijvoorbeeld het Boysproject (organisatie van man en trans seks werkers), een optreden van een choreografe en danseres, en de Human Rights Friday. Op het film programma staan (kort)films als: Amine, The Rabbi, Ayaneh, Motta, La Chartreuse en Zapatos de Tacon Cubano.

Nieuw dit jaar is dat er voor het eerst ook aandacht is voor de allerjongsten. Op zondag 9 augustus kan je een plaatsje reserveren voor je kind (max 4 a 5 per groep) voor lezingen van Gregory Frateur en Fleur Pierets die voorlezen uit hun favoriete queer kinderboekjes. Reservaties via de website van het Queer Arts Festival.
LINKS
- Website Antwerp Queer Arts Festival => Klik hier
- Facebook Antwerp Queer Arts Festival => Klik hier
- Instagram Antwerp Queer Arts Festival => Klik hier

Bron: holebi info & queerartsfestival - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 03 July, 2020 en 3715 keer gelezen.