Meer dan 30 holebi's en transgenders opgepakt na protest tegen risico 6 jaar celstraf lesbische activiste.In Rusland werden meer dan 30 holebi's en transgenders opgepakt nadat ze protesteerden tegen de arrestatie van Yulia Tsvetkova, een holebi en trans+ activiste en feministe op beschuldiging van het 'verspreiden van homo propaganda'.

Yulia, 27, riskeert een celstraf van zes jaar voor het onderhouden van een sociale media pagina genaamd de Vagina Monologen, en voor het verspreiden van holebi nieuws op een andere sociale media pagina. Daarvoor werd ze opgepakt en aangeklaagd wegens het verspreiden van 'criminele pornografie' en het overtreden van de Gay 'propaganda' wet.

Zaterdag kwamen iets meer dan dertig mensen, voornamelijk vrouwen samen in Moskou, dat deden ze in afzonderlijke protesten van één persoon (massa protesten zijn verboden, ook vanwege het coronavirus) tegen de aanklachten tegen Yulia. Demonstranten stonden in een rij ver uit elkaar met borden met daarop teksten als: "Vandaag sturen ze (ons) naar de gevangenis voor foto's, morgen sturen ze (ons) naar de gevangenis voor brieven.' en 'Vrijheid voor Yulia'.

Kort nadat de demonstranten zich hadden verenigd verscheen de politie waarna ruim 38 mensen werden opgepakt. Rusland staat meestal toe dat enkelvoudige protesten zonder toestemming worden gehouden, maar de afgelopen weken zijn er talloze gevallen geweest waarin de politie demonstranten arresteerde omdat ze het verbod op massale bijeenkomsten tijdens de corona pandemie die is opgelegd hebben geschonden. De politie weigerde commentaar te geven op de arrestaties van zaterdag.

In solidariteit met Russische holebi's en transgenders hing men zaterdag in tal van landen aan Russische ambassades een regenboogvlag. Dat gebeurde onder andere in Australië, Canada, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en in de Verenigde Staten.

Rusland bevindt zich momenteel midden in een referendum over een pakket van grondwetswijzigingen die de oppositie van Rusland tegen homoseksualiteit een stap verder zullen brengen door traditionele "familiewaarden" als onderdeel van de grondwet te verankeren. Een van de door Poetin voorgestelde wijzigingen is er een die het huwelijk wettelijk zou definiëren als een verbintenis tussen een man en een vrouw. Campagnes rond het referendum gaan gepaard met een golf van homofobe retoriek en virale campagne advertenties waarin holebi's en transgenders worden aangeklaagd, verworpen en vernederd. Bij het referendum draait het ook om de vraag of de bevolking akkoord gaat met het feit dat Poetin tot 2036 aan de macht blijft. Poetin, 67, is sinds 1999 president, zowel het parlement als de senaat keurde de wet al goed waardoor Poetin levenslang aan de macht blijft.
LEES OOK
POETIN: ZO LANG IK AAN DE MACHT BEN KOMT ER GEEN HOMOHUWELIJK - 2020
OPNIEUW RUSSISCHE HOLEBI EN TRANSGENDER ACTIVISTE VERMOORD - 2019
RUSSEN PAKKEN MAN OP NA MOORD OP LESBISCHE ACTIVISTE MAAR... - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 29 June, 2020 en 1667 keer gelezen.Reageer op dit bericht: