Roemenië voert (ook) anti transgender+ wet in.De senaat in Roemenië heeft een wetsvoorstel aangenomen dat, indien ondertekend door de president, het illegaal zal maken om genderidentiteit (transgender, niet-binair, genderfluid...) te bespreken in elke school en universiteit in het land.

De wet verbiedt elke discussie of "promotie" van "genderidentiteitstheorie" - gedefinieerd als "activiteiten om de theorie of mening over genderidentiteit te verspreiden, begrepen als de theorie of mening dat gender een ander concept is dan biologische seks en dat de twee niet altijd hetzelfde zijn ”. Het wetsvoorstel gaat nu ter goedkeuring naar de Roemeense president Klaus Iohannis.

Zowel mensenrechtenactivisten als holebi's transgenders en tal van grote universiteiten en scholen protesteren tegen de wet, en zeggen dat het ingaat tegen de vrije meningsuiting en het recht op onderwijs. Ze stellen eveneens dat de wet op den duur kan verbieden te onderwijzen over gender of vrouwen studies.

De wet kwam er door twee senatoren van de rechtse Popular Movement Party, en plaatst Roemenië op het gelijke pad van Polen, Hongarije, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk die eveneens anti transgender (en in Polen ook anti holebi) wetten invoerden of willen invoeren:

- Viktor Orban van Hongarije nam in april een wet aan die transgenders wettelijk uitwist waardoor burgers het recht wordt ontnomen om hun wettelijke naam of gender te wijzigen.
- In Polen werden wetten aangenomen om de rechten van transgenders te beperken, waarbij president Duda recent beloofde onderwerpen als holebi en transgender aanvaarding op scholen te verbieden. Daarnaast voerde Polen eerder al de zogenaamde holebi & transgender 'vrije zones' in, wat betekent dat op sommige plaatsen holebi's en transgenders niet welkom zijn.
- In het Verenigd Koninkrijk wil men transgender rechten afnemen
- In de Verenigde Staten voerde president Trump al tal van anti transgender wetten in, waaronder het verbod op transgenders in het leger en het uitsluiten van transgenders in de gezondheidszorg.
LEES OOK
HONGARIJE VOERDE ONDANKS PROTEST TOCH ANTI TRANSGENDER WET IN
BRITSE OVERHEID SCHRAPPEN POSITIEVE PLANNEN BETREFFENDE TRANSGENDERS
POLITIEK & HOLEBI + TRANS PROTEST TEGEN BORIS JOHNSON INZAKE SCHRAPPEN TRANSGENDER RECHTEN
TWEE RECHTSZAKEN TEGEN ANTI TRANSGENDER WET IN AMERIKAANSE STAAT
DUIZENDEN BRITSE CISGENDER (hetero - niet trans) STEUNEN TRANSGENDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 28 June, 2020 en 4029 keer gelezen.Reageer op dit bericht: