Op wie zullen holebi's en transgenders stemmen, Joe Biden of Trump?Uit een recente bevraging blijkt dat democratisch presidentskandidaat Joe Biden veel meer stemmen krijgt van holebi en transgender+ personen dan huidig president Trump. Opmerkelijk daarbij is dat het groeiende aantal Republikeinse holebi's en transgenders die zegt voor Biden te zullen kiezen in plaats van voor Trump.

Morning Consult voert al sinds maart onderzoek naar het stem gedrag van Amerikaanse holebi's en transgenders. Momenteel zegt 63% voor Joe Biden te zullen stemmen en slechts 20% voor Trump. Een aantal kiezers gaf aan nog niet te weten op wie te stemmen, het grootste aantal onder Republikeinse holebi's & transgenders. Het data intelligence-bedrijf meldde dat deze cijfers bij meer dan 15 onderzoeken vrijwel ongewijzigd zijn gebleven.

Over het geheel genomen zei 53 procent van de ondervraagde holebi's en transgenders dat hun mening over Biden gunstig was, meer dan het dubbele, 20 procent, van het aantal dat Trump gunstig bevond. Maar algmeen blijven Republikeinse holebi's en transgenders in hoofdzaak 'hun' president toch trouw.

Opmerklijk is dat Biden ook zeer goed scoort onder Republikeinse holebi's en transgenders. Daar waar ze voordien overwegend voor Trump kozen. 12% van deze kiezers zegt in november voor Biden te zullen kiezen, en het aantal zou bij alle onderzoeken licht stijgen. Volgens de onderzoekers niet verwonderlijk gezien het feit dat Trump sinds hij president is al tal van anti holebi en anti transgender wetten invoerde en hij er alles aan doet om de gelijke rechten van holebi's en transgenders terug te draaien. Ook het feit dat Trump als eerste president ooit geen aandacht schenkt aan de Pride maand (Juni) is voor veel Republikeinse holebi's en transgenders een doorn in het oog en een reden om te kiezen voor Biden.

Hoewel Joe Biden, vooral door de coronacrisis amper in de belangstelling staat, scoort hij ook goed onder hetero's en cisgenders. Het feit dat hij enorm scoort onder holebi's en transgender+ personen heeft hij te danken aan twee zaken, ten eerste het feit dat hij een uitgebreid holebi en transgender+ gelijke rechten beleidsplan heeft, ten tweede het feit dat Trump dat niet heeft en zich verder concentreert op het aanvallen van de gelijke rechten, terwijl hij claimt pro te zijn wat hij toont via zijn eigen website waarop hij regenboog T-shirts verkoopt.

Het feit dat Biden onder alle Amerikanen beter scoort dan Trump is nog geen garantie voor zijn overwinning. Bij de vorige presidentsverkiezingen scoorde Trumps uitdaagster Hillary Clinton beter in de poll's en had ze op het einde van de rit zelfs meer stemmen dan Trump, toch won deze gezien het Amerikaanse kiessysteem draait rond het aantal gewonnen kiesmannen in de verschillende staten.
LEES OOK
JOE BIDEN KRIJGT STEUN VAN GROOTSTE HOLEBI & TRANSGENDER RECHTEN ORGANISATIE + VIDEO
TRUMP BOOS NA HISTORISCHE UITSPRAAK VAN HOOGGERECHTSHOF INZAKE HOLEBI'S & TRANSGENDERS
WAT BELOOFT JOE BIDEN EN WAT DEED HIJ AL VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS?
TRUMP WIL DAT ADOPTIE CENTRA HOMO EN LESBISCHE KOPPELS MOGEN WEIGEREN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 28 June, 2020 en 3959 keer gelezen.Reageer op dit bericht: