Homo koppel klaagt Trump aan wegens fake video met daarin hun zoontje + 2 video's.Amerikaans president, de man die bijna alles ‘fake news’ noemt, heeft zich recent zelf schuldig gemaakt aan het verspreiden van fake nieuws, met als doel het aanzetten tot racisme. Zijn actie resulteerde in het feit dat Twitter de video meteen labelde als gemanipuleerd en zijnde fake nieuws, en verbande daarbij meteen ook de maker ervan op zijn sociale media. De president zelf wordt aangeklaagd door de ouders van de twee kleuters.

Originele video ging eerder al viraal
Een homo koppel en papa's van een zoontje die vorig jaar in een video viraal ging, klagen de president aan omdat hij hun video heeft misbruikt om aan te zetten tot racisme. In de originele video van het mannen koppel is te zien hoe hun zoontje snel naar zijn vriendje loopt dat hij al lange tijd niet meer heeft gezien. Wanneer de twee kinderen bij elkaar komen knuffelen ze elkaar minuten lang. De video ging viraal vanwege de schattigheid, maar ook omdat het om een blank en zwart kindje gaat. De video kwam recent opnieuw in het nieuws vanwege de 'Black Lives Matters' beweging en demonstraties.

Fake news door Trump
Maar, vorige week plaatste Trump een bewerkte versie van de video op zijn Twitter pagina. In de fake video zag men dezelfde kleuters maar het moment van de knuffel was weg geknipt. Men toonde enkel een moment waarop de twee peuters elkaar achterna lopen. Bij dat moment kwam de tekst: "Bange peuter loopt weg van racistische baby". En wat later verscheen ook nog de tekst: "De racistische baby is mogelijk een Trump stemmer". Hiermee probeerde Trump te claimen dat men bij de video een fake tekst had toegevoegd, verwijzende naar het feit dat een van de peuters een Trump stemmer werd genoemd. Trump claimde trouwens dat de fake video was gemaakt door CNN, die daar niets mee te maken hebben.

Twitter reageerde meteen
Twitter kende de originele video en gaf de video meteen het label dat deze gemanipuleerd was en dus fake. Kort daarna werd de video van Trump's Twitter pagina verwijderd, zogenaamd enkel omdat één van de ouders een klacht rond copyright had ingediend. Twitter heeft bovendien ook de maker van de fake video verbannen.

Gekwetst en rechtszaak
Michael Cisneros, één van de twee papa's van Maxwell uit de video zei in een interview dat hij en zijn man erg gekwetst zijn door het misbruik van de video. "De video toonde liefde, eenheid en vriendschap, tussen twee peuters, en hij gebruikt onze kinderen om racisme te verspreiden, we zijn er echt niet goed van." Ondertussen bood een holebi rechtenorganisatie het homo koppel en de andere ouders van de tweede peuter aan om een rechtszaak te starten tegen zowel president Trump als de maker van de fake video. Ze willen vooral excuses van de president maar verwachten die niet te krijgen. Zowel het homo koppel als de ouders van de andere peuter krijgen veel steun betuigingen na het 'misbruik' door Trump, velen noemen het een schande dat een staatshoofd zich bezig houdt met zulke zaken, het verspreiden van fake news...

Twee video's
Hier onder kan je eerst de originele video bekijken gevolgd door een nieuws verslag rond de fake video.
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 27 June, 2020 en 3679 keer gelezen.Reageer op dit bericht: