Vijf holebi en trans+ artefacten aan collectie Brits museum toegevoegd.Het Britse Museum heeft recent vijf nieuwe holebi & trans+ artefacten aan zijn collectie toegevoegd, waardoor de diversiteit van zijn collectie wordt verbeterd met onschatbare stukken holebi en transgender+ geschiedenis.

De stukken, die permanent in het museum zullen worden getoond, bevatten een "negen-bob-briefje" van het nachtclubevenement Gay Shame Goes Macho 2008. Een ander artefact dat aan de collectie is toegevoegd, is een bronzen medaille met een afbeelding van een persoon die bekend staat als de Chevalier d’Eon.

De Chevalier d'Eon, geboren in 1728, had een roemruchte carrière als Franse spion en diplomaat. De Chevalier verscheen als vrouw aan het hof van koningin Elizabeth, beweerde bij de geboorte een vrouw te zijn en eiste als zodanig door de Franse regering te worden erkend.

Andere stukken zijn onder meer een Griekse munt met de dichter Sappho uit Lesbos, een Romeinse lamp met lesbische seks en Japanse prenten uit de periode 1600 tot 1900 met de androgyne "wakashu" mensen, die zowel door mannen als vrouwen werden begeerd.

Stuart Frost, hoofd interpretatie en vrijwilligers bij het British Museum zegt: 'We zijn erg blij dat we deze vijf objecten permanent tentoonstellen als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om het volledige scala aan verhalen en identiteiten die te vinden in de geschiedenis van holebi en transgender+ personen. Ze voegen zich bij een aantal andere objecten die permanent worden tentoongesteld en die gezamenlijk aantonen dat liefde, verlangen en genderdiversiteit van hetzelfde geslacht altijd een integraal onderdeel van de menselijke ervaring zijn geweest."

Het British Museum kan momenteel niet worden geopend vanwege maatregelen rond het coronavirus, maar Sarah Saunders, hoofd van leren en nationale partnerschappen, voegde toe: "We kijken er echt naar uit om te heropenen zodra het veilig is om dit te doen, samen met onze enorme herstart van onze populaire holebi & transgender tours."

Wie de stukken in het Britse museum wil bekijken:
- Collection disire love and identity (lgbtq) => Klik hier
- Collection lgbtq histories => Klik hier

LEES OOK
BRITS MUSEUM TOONT HOLEBI EN TRANS+ KUNST VOORWERPEN - - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 26 June, 2020 en 3764 keer gelezen.Reageer op dit bericht: