Tel Aviv daagt overheid uit met gelijke rechten holebi's + wetsvoorstel verbod conversie therapie.Goed nieuws vanuit Israël. In Tel Aviv kunnen homo en lesbische koppels zich weldra laten registeren als koppel waarbij ze dezelfde rechten en plichten krijgen als die verboden zijn aan het hetero huwelijk. Daarnaast is er binnen de overheid een wetsvoorstel neergelegd om conversie therapie (waarbij men holebi's claimt te kunnen veranderen in hetero's) te verbieden.

Hoewel Israël buitenlandse homohuwelijken erkent, kunnen Israëlische homo en lesbische koppels niet trouwen. Maar, daar komt weldra een soort van verandering in. Zondag kondigde men vanuit Tel Aviv aan dat alle koppels die samen wonen zich kunnen laten registeren waarna ze alle voor- en nadelen krijgen verboden aan het hetero huwelijk. Hiermee daagt Tel Aviv Israel uit om op termijn meer gelijkheid te creeren in het hele land.

Na registratie kunnen homo en lesbische koppels, net als man + vrouw koppels, ook kortingen krijgen op onroerendgoedbelasting, gemeenschapscentra, gemeentelijke vrijetijds- en culturele voorzieningen en hun kinderen registreren bij kleuterscholen. Het gemeentelijk register zal deze voordelen ook uitbreiden tot paren die niet willen trouwen in het rabbinaat en paren van verschillende religies, die momenteel niet kunnen trouwen in Israël. De registraties zijn voorlopig enkel van toepassing in Tel Aviv.

Burgemeester van Tel Aviv Ron Huldai zei: "Ter ere van de Gay Pride-maand hebben we besloten de regering uit te dagen en partnerschapregistratie mogelijk te maken op basis van een verklaring." Gemeenteraadslid Etai Pinkas-Arad, die de parenregistratie oprichtte, voegde toe: “De gemeente Tel Aviv-Jaffa zegt nu duidelijk dat gelijkheid een gemeentelijke basiswaarde is, en voegt een dienst van gemeentelijke partnerschapregistratie toe, wat betekent dat alle koppels in de stad gelijkwaardig zijn en gelijke rechten hebben."

Wetsvoorstel verbod conversie therapie
Verder kwam er ook afgelopen weekend nieuws vanuit de Israëlische overheid die liet weten dat men overweegt om conversie therapie bij wet te verbieden. Die aankondiging kwam er nadat Nitzan Horowitz, leider van de linkse Meretz-partij van Israël, daar een wetsvoorstel voor indiende. Horowitz vergelijkt conversie therapie met moord. "Het is een moord op de ziel en vaak ook op het lichaam. Deze procedures leiden tot zelfbeschadiging tot het punt van zelfmoord. Wat therapie hier betekent, is mentaal en fysiek misbruik van tieners."

Het wetsvoorstel van Horowitz zou conversietherapie in het hele land verbieden en therapeuten straffen met een gevangenisstraf, geldboetes en intrekking van hun professionele licentie als ze de therapie blijven uitoefenen. Maar, overheidsbronnen melden dat de kans bestaat dat de wet het niet zal halen vanwege druk van ultraorthodoxe partijen. Het Israëlische persbureau Haaretz stelt voor dat de commissie het wetsvoorstel nu opnieuw zal 'onderzoeken' om het 'gematigder' te maken, zodat de religieuze partijen zich er niet tegen zullen verzetten.

Gelijke rechten holebi's & transgenders in Israël
- Bescherming tegen discriminatie op alle vlakken
- Erkenning buitenlandse homohuwelijken sinds 2006
- Adoptie rechten sinds 1993
- Legaal draagmoederschap homo koppels enkel vanuit het land zelf
- Immigratie rechten ook voor homo en lesbische koppels

LEES OOK
NEDERLANDSE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS ROEPEN OVERHEID OP CONVERSIE THERAPIE SNEL TE VERBIEDEN + LIJST

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 24 June, 2020 en 4271 keer gelezen.Reageer op dit bericht: