Er komt geen regenboogzebrapad in ZandhovenIn Zandhoven (provincie Antwerpen) komt er geen regenboogzebrapad. "We willen niet de nadruk leggen op anders zijn," klinkt het vanuit het gemeentebestuur. Eerder lieten ook de gemeente besturen van Beveren (Oost-Vlaanderen), Beringen (Limburg) en Middelkerke (West-Vlaanderen) weten dat ze geen regenboogzebrapad willen.

In Zandhoven kwam de idee voor een regenboogzebrapad van N-VA. Ze kwamen daarmee nadat Jong N-VA op de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (17 Mei) met krijt een regenboogzebrapad tekenden vlak voor het gemeentehuis. Maar, de meerderheid van het gemeentebestuur stemde het voorstel weg. Want, 'iedereen hoort er sowieso bij, we moeten holebi's niet als 'anders' aanzien", klinkt het vanuit CD&V.

Net als in bijna alle Vlaamse gemeenten en steden wapperde ook in Zandhoven op 17 Mei de regenboogvlag. Maar, N-VA Zandhoven had graag nog verder gegaan. "Geweld tegenover mensen met een andere geaardheid beperkt zich namelijk niet tot één dag per jaar”, klonk het op de gemeenteraad. "We willen een sterk signaal geven dat in Zandhoven iedereen welkom is, ongeacht zijn of haar geaardheid. Een regenboogzebrapad kan een mooi, permanent signaal zijn in het straatbeeld. In tal van andere gemeenten en steden hebben ze er al een liggen."

Maar de meerderheid stemde het voorstel weg, enkel N-VA en Groen stemden vóór het regenboogzebrapad. Mieke Maes, schepen van Integratie (CD&V) zei: "Waarom hebben holebi’s een eigen zebrapad nodig, dat legt nog extra de nadruk op dat ze zogezegd ‘anders’ zijn. In Zandhoven telt sowieso iedereen mee, ongeacht huidskleur, geaardheid of handicap. We leggen toch ook geen speciaal zebrapad aan voor andersgekleurden of andersvaliden? Iedereen is welkom, of we daar nu een zebrapad voor leggen of niet". alvast een meer aanvaardbare verklaring dan de verklaringen vanuit Middelkerke, Beringen en Beveren.

Lijstje Belgische steden & gemeenten met een regenboogzebrapad, of waar er een komt
Antwerpen - Beerse - Berlaar - Brugge - Brussel - Boom - De Haan - Deinze - Denderleeuw - Eeklo - Gent - Halle - Hasselt - Koksijde - Kuurne - Lier - Leuven - Mechelen - Oudenburg - Rijkevorsel - Schelle - Sint-Niklaas - Turnhout en Westerlo.
LEES OOK
BURGEMEESTER DEDECKER GEEN REGENBOOGZEBRAPAD WANT SEKSUALITEIT HOORT IN PRIVE SFEER
POLITICI IN OOSTENDE MAKEN RUZIE OVER REGENBOOGZEBRAPAD
BEVEREN ZEGT NEEN TEGEN REGENBOOGZEBRAPAD
GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN BERINGEN - DEEL 2
WEST-VLAAMSE GEMEENTE KREEG REGENBOOGZEBRAPAD DOOR 19-JARIGE
BELGISCHE KUST GEMEENTE KOMT MET UNIEKE REGENBOOGZEBRAPADEN NABIJ SCHOLEN
2 NIEUWE VLAAMSE GEMEENTEN MET REGENBOOGZEBRAPAD + DERDE MET VOORSTEL TOT
BERLAAR WIL OOK EEN REGENBOOGZEBRAPAD
OOK IN LIER KOMT ER EEN REGENBOOGZEBRAPAD
REGENBOOGZEBRAPAD SNELLER KLAAR IN OUDENBURG VANWEGE CORONA VIRUS
VIER REGENBOOGZEBRAPADEN OP KOMST IN BRUGGE
STEEDS MEER VLAAMSE STEDEN & GEMEENTEN MET REGENBOOGZEBRAPAD NABIJ SCHOLEN
OOK SCHELLE WIL EEN REGENBOOGZEBRAPAD

Bron: hln.be & holebi info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 23 June, 2020 en 4870 keer gelezen.