6 nieuwe Belg organisaties: van genderfluid, aseksueel, fetish tot holebi & trans- personeel + links naar meer.Recent sloten zich (weer) zes organisaties binnen de holebi, intersekse en transgender+ gemeenschap aan bij de Vlaamse koepel van holebi, intersekse en transgender+ organisaties çavaria.

Hier onder een voorstelling van de zes nieuw aangesloten groepen, waarvan sommigen al enkele jaren bestaan maar zich pas nu aansloten bij de holebi, intersekse en trans+ federatie çavaria.

Onder de voorstelling een link naar "alle" andere Vlaamse holebi+ & transgender+ organisaties per provincie, gaande van organisaties voor jongeren, ouderen, sporters, praatcafe's, lesbiennes only, homo only, transgenders, politieke groepen, organisatie van/voor allochtone holebi & trans, organisaties van/voor holebi & trans met mentale beperking en nog veel meer. (zie onderaan bij extra links).

DE ZES NIEUWE BIJ DE HOLEBI & TRANS FEDERATIE AANGESLOTEN GROEPEN:

Antwerpen
Genderspectrum Antwerpen
Is een organisatie die een safe(r) space wil bieden voor personen die zich identificeren als non-binair, genderfluïde, genderqueer... of personen die hun gender aan het bevragen zijn. Ook trans+ personen zijn zeker welkom bij ons.
Facebookpagina => Klik hier

Antwerpen
Aut & Out
Is er om LGBTQIA+ personen met autisme hun plek te laten vinden in de regenbooggemeenschap, de autismegemeenschap, en de samenleving als geheel. Aut & Out is van, voor en door LGBTQIA+ volwassenen met autisme. We bestaan omdat er onder onze doelgroep behoefte is aan samenkomen en (h)erkenning.
Website => Klik hier
(ter info er bestaan ook nog groepen voor holebi & trans met mentale beperking, te vinden via de holebi info lijst, link onder aan).

West-Vlaanderen
Roze kust
Vereniging van en voor holebi's transgender+ en sympathisanten die samen komen om samen te ‘zijn’. Diverse activiteiten afgestemd op de vraag en de ideeën van de leden zelf. Welkom als je wil aansluiten!
Info via mail aan: rozekust@gmail.com

LANDELIJKE ORGANISATIES

Asexual vzw
Heeft tot doel het behartigen van belangen en het welzijn van aseksuelen in België, het ijveren van gelijke rechten en kansen voor aseksuelen & het verzamelen en verspreiden van informatie over aseksualiteit.
Website => Klik hier

MSC Belgium
Is een vereniging door en voor de Belgische holebi en transgender+ fetish community. Velen ervaren het plaats geven van fetish in hun leven als een aanvaardingsproces, vaak ook beschreven als een tweede coming out, en MSC Belgium stelt zich tot doel dit proces te vergemakkelijken door een ontmoetingsplaats te bieden voor "gelijkgezinden". Dit voornamelijk door het organiseren van tal van activiteiten en evenementen.Tevens organiseert MSC Belgium jaarlijks de verkiezing van Mister Leather Belgium tijdens Darklands in Antwerpen. Wij richten ons op eender welke fetish lover en dit gaat zeer breed van leerfetish tot rubber, uniformen en sportswear. MSC Belgium is een van de oudste LGBTIQ+ verenigingen in België. In 2021 vieren wij trots ons 50-jarig bestaan!
Facebookpagina => Klik hier

Overuit
Is het regenboog-personeelsnetwerk binnen de Vlaamse overheid. Overuit bouwt mee aan deopenheid over seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie op het werk. Het netwerk informeert over en maakt SOGIE zichtbaar en bespreekbaar. Zo zet ze zicht actief in om clichés, vooroordelen, discriminatie en uitsluiting te signaleren en tegen te gaan. In een informele sfeer ontmoeten holebi en transgender collega’s en bondgenoten elkaar, wisselen ervaringen uit en leren als groep vertrouwen in hun eigen kracht. Het regenboognetwerk is een initiatief van de dienst Diversiteitsbeleid. Vanuit Overuit werken de leden mee aan beleidsveranderingen, promoten een inclusieve werkomgeving en zetten zich mee in voor andere doelgroepen.
Website => Klik hier
(Er bestaan nog soortgelijke groepen inclusief politieke holebi & trans+ groepen, links te vinden via de holebi info lijsten, zie links hier onder).

extra LINKS
- naar andere holebi, trans+ organisaties (+ cafe, dancing) per provincie => Klik hier
- naar landelijke holebi, trans+ organisaties (+ info & hulp website links) => Klik hier
- meteen naar links naar alle Belgische transgender organisaties => Klik hier

Bron: çavaria & holebi info - Juni 2020

Dit bericht is gepost op 22 June, 2020 en 3734 keer gelezen.