Beste videogame van 2020 bevat lesbisch hoofdpersonage.Ellie is stoer, ze is lesbisch én ze is het hoofdkarakter in de belangrijkste videogame van het jaar. De lesbische Ellie in de game ‘The last of us Part II’ laat zien dat het best goed gaat met de emancipatie in videogames.

Al maanden verheugen gamers zich op het tweede deel van het immens populaire spel ‘The last of us’, dat vrijdag uitkwam. Het is misschien wel het spel van het jaar op Playstation 4 met voorinschrijvingen, een zorgvuldig geplande buzz en lancering aldus de media. De game wordt ondertussen al beschouwd als dé beste game van 2020.

The last of us Part II speelt zich, net als het eerste deel, af in een postapocalyptische wereld. Een virus heeft de mensheid veranderd in zombies en die zijn zeer bijtgraag en agressief. Op zich niet echt een origineel uitgangspunt, maar dat dit spel toch voor zo veel ophef zorgt heeft verschillende redenen. Ten eerste huurde studio Naughty Dog scriptschrijver en regisseur Neil Druckmann in om het verhaal te schrijven en te vertellen, iets wat voor een videogame redelijk uniek is. Vanaf de eerste scène word je het spel ingezogen en, net als bij een film of serie, wil je weten hoe het afloopt. “Het is echt een bijzonder goed geschreven en meeslepend verhaal”, zegt gamesredacteur Jurian Ubachs van techsite Tweakers.

Lesbisch personage Het is een gedurfde keuze van de makers om in een belangrijke game van het hoofdpersonage een jonge, openlijke lesbische vrouw te maken. En er is meer. Eerdere lesbische personages werden vooral vormgegeven zoals hetero mannen dat graag zien, prikkelend voor de fantasie. Maar, bij Ellie uit de game ligt het er juist niet dik op, "het is gewoon een onderdeel van haar karakter dat ze lesbisch is, ze heeft precies dezelfde scores als elk 19-jarige meisje, aldus Ubachs.

Vrijwel direct aan het begin van het spel blijkt dat Ellie een oogje heeft op een vrouw in haar dorpje, én dat ze hebben gezoend. In het eerste deel was al duidelijk dat ze op vrouwen viel, dus toen deel twee werd aangekondigd werd er druk gespeculeerd hoe dat er in het tweede deel uit zou zien. Dat zo’n populair spel nu met Ellie kiest voor een lesbisch hoofdpersoon illustreert dat het goed gaat met de emancipatie in videogames. Die jaren eerder al werd ingezet met Lara Croft, de stoere vrouwelijke hoofdrolspeler in de 'Tomb Raider' serie. Het is trouwens niet voor het eerst dat lesbische of homo personages in games verschijnen. (Dat kon je eerder al in het holebi info nieuws ontdekken, zie links bij lees ook)

Wie meer wil weten, game revieuw te lezen via hln.be ==> Klik hier

LEES OOK
HOLEBI'S & TRANSGENDERS MAKEN MEER DAN VIJFDE UIT VAN GAME INDUSTRIE - - 2020
VOOR HET EERST HOMO EN LESBISCHE SEKS IN COMPUTER GAME - - Nieuws uit 2017
ZEVEN TOP GAMES MET HOLEBI PERSONAGES + 7 video's - - Nieuws uit 2015
TWEE NIEUWE GAMES MET HOLEBI & TRANS PERSONAGES - - Nieuws uit 2015

Bron: trouw.nl & holebi info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 20 June, 2020 en 4596 keer gelezen.Reageer op dit bericht: