Mister Gay Belgium opnieuw verplaatst naar nieuwe datum.Het was te verwachten, de Mister Gay Belgium (MGB) verkiezing wordt opnieuw uitgesteld. De finale was door Covid-19 (coronavirus) verplaatst naar 15 augustus. Maar, ook deze datum kan niet doorgaan. De nieuwe datum is 17 oktober. Daarnaast kan je nog altijd mee stemmen op je favoriete finalist (link onderaan)

Het is dus nog enkele maandjes wachten om te weten wie de Mister Gay Belgium winnaar van 2020 wordt. De campagnes van de elf overgebleven finalisten zijn terug op gang getrokken.

"Als MGB organisatie hebben we de laatste weken en maanden niet stilgezeten. We hebben o.a. bekeken hoe we op een goede en correcte manier op zaterdag 15 augustus 2020 het finale gala zouden kunnen laten doorgaan.”, zegt Mr Gay Belgium-organisator Bram Bierkens. "Maar, tot op heden mag het Antwerpse Theater Elckerlyc, waar de finale door gaat, maar 200 personen ontvangen, en dit onder heel wat voorwaarden. Helaas bleek na vele opvolg meetings en het herhaaldelijk blijven maken van deze oefening, het laten doorgaan van het MGB gala in augustus onhaalbaar te zijn."

"We hebben daarom besloten in samenspraak met Theater Elckerlyc om de finale een tweede keer te verplaatsen naar zaterdag 17 oktober 2020. Dit om een waardig, professioneel en succesvol MGB finale te kunnen garanderen, zoals we dit jaarlijks gewoon zijn, aan alle betrokken partijen, waarin de boodschap van diversiteit centraal staat en waar we naar aanvoelen en prognose wél op volledige capaciteit van de zaal en accommodatie kunnen draaien.

Het was voor onze MGB-organisatie géén eenvoudige opdracht om dit praktisch allemaal opnieuw te realiseren, maar we zijn ervan overtuigd dat dit wel moet lukken met de support van finalisten en partners. Op deze manier kunnen we toch verder bouwen aan dit jaarlijkse mooie en nog steeds nodige MGB project, zeker in deze tijden waar we het welzijn van holebi's en transgenders zeker niet mogen vergeten.", aldus organisator Bram Bierkens.
STEM op je favoriete MGB finalist => Klik hier

Bron: mrgaybelgium & holebi info - Juni 2020

Dit bericht is gepost op 19 June, 2020 en 4587 keer gelezen.