Belgische Kamer steunt Europees Parlement: holebi & trans+ vrije ruimtes gaan in tegen waarden & normen.De Commissie Buitenlandse Betrekkingen in de Kamer heeft woensdag avond een voorstel van resolutie goedgekeurd waarin de regering wordt gevraagd de holebi en transgender vrije zones die verschillende gemeenten in Polen hebben ingevoerd, streng te veroordelen.

Ondertussen hebben al meer dan honderd gemeentelijke en lokale Poolse overheden zichzelf uitgeroepen tot zones 'vrij van holebi en transgender ideologie'. Eerder kon je bij holebi info al lezen dat politici vanuit verschillende Vlaamse gemeenten en steden de holebi- en transfobe houding van Polen scherp veroordeeld.

De resolutie van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen in de Kamer kwam er op voorstel van sp.a-Kamerlid John Crombez en collega’s Goedele Liekens (Open Vld) en Christophe Lacroix (PS), en werd unaniem goedgekeurd op onthoudingen bij Vlaams Belang na.

Een hondertal Poolse steden en gemeenten maakt ondertussen gebruik van de holebi en transgender vrije zones. Er wordt weliswaar niet letterlijk gecontroleerd op de aanwezigheid van holebi's of transgenders, maar evenementen zoals onder andere de Gay Pride zijn verboden.

De conservatieve Poolse regeringspartij PiS heeft een bedenkelijk palmares op het vlak van holebi en transgender rechten. Zo noemde president Andrzej Duda LGBT-rechten onlangs nog een “ideologie die vernietigender is dan het communisme”.

Polen werd eerder al in het Europees Parlement op de vingers getikt. Ook de Belgische Kamer volgt nu. De resolutie van Crombez, Liekens en Lacroix vraagt de federale regering om de zones streng te veroordelen en duidelijk aan te geven dat de Poolse aanpak ingaat tegen de normen en waarden van de Europese Unie. De Kamer vraagt de regering ook om de Poolse ambassadeur in ons land op het matje te roepen.
LEES OOK
POOLSE PRESIDENT NOEMT HOLEBI & TRANS ZIJN IDEOLOGIE EN VERGELIJKT MET SOVJET TIJDPERK
WETSVOORSTEL VERGELIJKT HOMOSEKSUALITEIT MET PEDOSEKSUALITEIT NAAR PARLEMENT IN POLEN
STAD HALLE TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN MAAR SCHRIJFT GEEN BRIEF
DERDE OOST VLAAMSE PLAATS TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
NOG 1 KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE DIE ZICH VERZET TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
OPNIEUW VLAAMSE GEMEENTE DIE HOLEBI & TRANSGENDER VRIJE ZONES IN POLEN AFKEURT
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
DRIE VLAAMSE STEDEN TEGEN HOLEBI & TRANGENDER VRIJE ZONES IN POLEN - - 2019

Bron: holebi info & hln.be - Juni 2020

Dit bericht is gepost op 18 June, 2020 en 3637 keer gelezen.