Amerikaans Sesamstraat komt met schattig pro holebi & trans+ support.De Amerikaanse versie van Sesamstraat (Sesame Street) komt met een schattige boodschap van liefde en acceptatie naar aanleiding van de holebi+ & transgender+ Pride maand (Juni).

"En daarmee heeft de PBS-show voor kinderen meer gedaan om de homogemeenschap openlijk te steunen dan de Amerikaanse president Donald Trump dit jaar," klinkt het vanuit de makers van de poppenserie.

Op sociale media plaatste Sesamstraat een korte boodschap van liefde en solidariteit tegenover de holebi en transgender+ gemeenschap, gecombineerd met een illustratie (foto) van de kleurrijke personages die elkaars hand vasthouden en de beroemde zes gestreepte Pride (regenboog) vlag. "In onze straat aanvaarden we iedereen, we houden van iedereen en we respecteren iedereen. Gelukkige Pride maand," is de boodschap bij de foto.

Het bericht kreeg al 153.920 likes. Er volgde dan ook duizenden positieve reacties. Niet verwonderlijk zijn er ook negatieve reacties, soms afkomstig vanuit de holebi gemeenschap zelf. Een lesbische mama klaagt aan dat haar dochter geen familie ziet zoals de hare in de beroemde straat, een opmerking die door vele anderen werd gedeeld, in het bijzonder vanwege het ontbreken van holebi personages in Sesamstraat.

Iemand anders wees er dan op dat Bert en Ernie homo zijn. In werkelijkheid blijft dat een onderwerp van speculatie. Eén van de makers / bedenkers van de populaire kinderserie schreef ooit dat Bert en Ernie inderdaad een homo koppeltje zijn, maar een ander lid achter de kinderserie claimde dan weer van niet. Andere negatieve reacties gingen over dat de ouders in kwestie van mening zijn dat kinderen niet moeten worden geconfronteerd met homoseksualiteit. Maar over het algemeen, kreeg de post in ruime meerderheid positieve reacties.
LEES OOK
BERT EN ERNIE ZIJN EEN KOPPEL, ALDUS BEDENKER - 2018
27 JUNI EERSTE DIGITALE GLOBAL (online) PRIDE WERELDWIJD

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 15 June, 2020 en 4146 keer gelezen.Reageer op dit bericht: