Europees land komt dichterbij openstelling homohuwelijk en adoptie rechten.Zwitserland komt dichter bij meer gelijke rechten voor holebi's met de openstelling van het homohuwelijk en ouderschap voor homo en lesbische koppels, nadat de Nationale Raad een wetsvoorstel hier over heeft goedgekeurd. Het wetsvoorstel kreeg recent een brede meerderheidssteun binnen de Zwitserse politiek.

Homo en lesbische koppels kunnen in Zwitserland sinds 2007 een legaal partnerschap aangaan. De Marriage for All wet kan daar verandering in brengen. Slechts één politieke partij, de rechtse Swiss People's Party is vierkant tegen. De Christen Democraten willen het wetsvoorstel enkel steunen indien een bijkomend voorstel om lesbische koppels toe te staan gebruik te maken van een spermadonor wordt verworpen.

Het Zwitserse lagerhuis stemde alvast voor de Marriage for All wet die nu naar het Hoger huis moet. Wanneer de wet wordt goedgekeurd kunnen homo en lesbische koppels trouwen, kinderen adopteren én mogen lesbische koppels gebruik maken van IVF (spermadonor).

Hoewel dit als muziek in de oren klinkt van Zwitserse holebi's, stellen ze dat de strijd nog niet gewonnen is. Want hoewel het wetsvoorstel een breed politiek support krijgt, moet de wet eerst nog naar het Hoger huis en daar verwacht men geen stemming voor het einde van de zomer. Daarnaast, indien aldaar goedgekeurd, moet het wetsvoorstel nog worden voorgelegd aan de bevolking via een referendum. Met andere woorden, het is allemaal nog maar een begin. Maar wel een positief.
LEES OOK
ZWITSERS STEMDEN PRO HOLEBI IN REFERENDUM NIEUWE WET TEGEN HOMOFOBIE (Februari 2020)
HOMOHUWELIJK LEGAAL IN ANDORRA + LIJST (Maart 2020)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 12 June, 2020 en 4162 keer gelezen.Reageer op dit bericht: