27 Juni eerste digitale (online) Global Pride (wereldwijd LGBTIQ+) evenement

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

De COVID-19-pandemie (coronaviruscrisis) heeft een verwoestende impact gehad op Pride-organisaties wereldwijd met honderden Pride marsen en Pride evenementen die zijn geannuleerd of uitgesteld, zo ook in Brussel. En daarom wordt er op 27 juni voor het eerst een Global Pride georganiseerd die enkel online door gaat. Het thema is: Exist, Persist, Resist (Besta, blijf, weersta).

Voor het eerst kan écht iedereen mee doen
Door de Global Pride zorgt men er niet enkel voor dat alleen holebi en transgender+ personen overal ter wereld toch nog de vreugde en gemeenschap van een Pride kunnen ervaren, maar stelt men eveneens voor het eerst ook mensen wereldwijd in staat om aan de Pride deel te nemen terwijl ze dat anders niet kunnen, omdat ze bijvoorbeeld nog in de kast zitten, of omdat ze in een voor holebi's en transgender+ personen gevaarlijk land wonen. Met andere woorden de Global Pride biedt de holebi en transgender+ gemeenschap en sympathisanten over de hele wereld de gelegenheid om samen te komen en diversiteit en gelijkheid te vieren in deze uitdagende tijden.

De Global Pride werd gelanceerd op 1 april als partnerschap tussen InterPride, de European Pride Organizers Association en nationale Pride-netwerken in verschillende landen. Het wordt bovendien geleid door een team van vrijwilligers afkomstig uit elke regio van de wereld.

Online via verschillende kanalen
De hele Global Pride dag zal te volgen zijn via verschillende kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en andere. Men zal er tal van optredens, speeches en workshops kunnen bekijken en volgen. Daarbij werden de 1.500 organisatoren uitgenodigd om zelf ook een bijdrage te leveren waarbij ze zullen tonen wie ze zijn en waar ze voor staan. De organisatoren mikken op minstens 300 miljoen kijkers. Om dat aantal te halen werd er voor gekozen om het evenement zo laagdrempelig te houden als mogelijk. Daarom zal je op 27 juni gratis op YouTube en op de Global Pride website de livestream kunnen bekijken, maar, men hoopt wel dat iedereen die het Global Pride evenement online volgt een kleine of grote financiële donatie zal doen.

Steun Wereldleiders
Er is ook enorm veel steun van wereldleiders, en men kondigde al een eerste golf van sprekers en artiesten aan die op 27 juni op het online evenement verschijnen. Een eerste lading sprekers en artiesten werden zopas aangekondigd. Dat zijn onder andere: Carlos Alvarado Quesada, president van Costa Rica, die zopas het homohuwelijk legaliseerde in zijn land. Verder ook de premiers van Noorwegen, Erna Solberg en Luxemburg Xavier Bettel, en prins Manvendra Singh Gohil van India. Allen werden benaderd door Pride-organisaties in hun eigen land. Meer leiders zullen hun deelname de komende weken aankondigen.
Optredens artiesten, eerste namen:
Daarnaast werden er ook al enkele artiesten die online zullen optreden aangekondigd, zijnde: Courtney Act - Steve Grand - Pabllo Vittar - Olivia Newton John - Bright Light Bright Light - Thelma Houston - Ava Max - Rachel Sage - Kristine W en Deborah Cox. Meer toonaangevende namen uit de entertainmentwereld, waaronder internationale muzikanten en bands en artiesten uit de holebi en transgender+ gemeenschap, zullen later nog worden aangekondigd.

Tot slot nog een woordje van twee organisators
Kristine Garina, voorzitter van de European Pride Organizers Association, zegt: “Elke Pride-organisator ter wereld kan je een verhaal vertellen van iemand wiens leven veranderde toen ze Pride bezochten, en dus met zoveel Prides die werden geannuleerd of uitgesteld, voelden we als organisatoren dat we de verantwoordelijkheid hadden om samen te komen en Pride online te leveren. We zijn enorm enthousiast over het potentieel van Global Pride om mensen samen te brengen in de grootste Pride die er ooit is geweest. "

Julian Sanjivan, co-voorzitter van InterPride, zei: “Door een wereldwijde Pride zorgen we er niet enkel voor dat holebi en transgender+ personen overal ter wereld de vreugde van de samenhorigheid van een grote gemeenschap te ervaren, maar stellen we ook honderduizenden holebi's en transgender+ personen in staat deel te nemen terwijl dat anders niet mogelijk zou zijn, bijvoorbeeld omdat hun leven in gevaar zou zijn, of omdat ze nog in de kast zitten. Vooral de steun van de vele wereldleiders zal voor mensen uit landen waar het gevaarlijk is om holebi of transgender+ te zijn heel veel betekenen.
NUTTIGE LINKS
- Website Global Pride (waar je ook online kan volgen op 27 juni) => Klik hier
- Facebook Global Pride => Klik hier
- Twitter Global Pride => Klik hier
- Instagram Global Pride => Klik hier
- Website Interpride => Klik hier
- Website European Pride Organizers Association => Klik hier

Bron: holebi info eigen berichtgeving + website globalpride - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 11 June, 2020 en 4977 keer gelezen.Reageer op dit bericht: