Vooral millennial mannen zijn niet zo tolerant ten opzichte van holebi & trans+ personen als gedacht.Millennial mannen (geboren tussen 1980 en 2000) en dude bros steunen holebi en transgender+ personen minder dan ouderen, zo blijkt uit een nieuwe studie. Deze studie, uitgevoerd door socioloog Dr. Meredith G.F. Worthen en gepubliceerd in het Academisch tijdschrift Sexuality Research and Social Policy (onderzoek naar seksualiteit en sociaal beleid), merkt op dat jongeren vaak worden beschouwd als de meest ruimdenkende van alle leeftijden, maar uit de studie blijkt dat dit niet klopt.

Het artikel identificeert 'dude bros' als typisch jonge (millennial), hetero, blanke cisgender privilege mannetjes en zegt dat ze de neiging hebben hun mannelijkheid uit te drukken op "rechtmatige, onaangename en giftige manieren", die zeer anti holebi en transgender kunnen zijn. Een cisgender daarmee worden mensen aangeduid van wie de genderidentiteit overeenkomt met hun geboortegeslacht. De term wordt doorgaans gebruikt als de tegenhanger van transgender en transseksueel, waarbij het geboortegeslacht en de genderidentiteit niet overeenkomen.

De respondenten werd gevraagd of ze het eens of oneens waren met een aantal belangrijke uitspraken over holebi en transgender+ personen en vrouwenrechten, waaruit om te beginnen bleek dat een millennial cis-man verband houdt met de stigmatisering van alle holebi en transgender+ personen. Onderzoekster Worthen zegt dat er "iets uniek is aan deze groep jonge mannen" dat leidt tot verminderde steun voor holebi en transgender+ personen.

Uit de enquêteresultaten bleek verder dat veel jonge cisgender-mannen routinematig anti holebi en transgender leuzen gebruiken, en dat velen bang zijn om door een homo man te worden verleid. Worthen vestigt de aandacht op de Amerikaanse president Trump, met het argument dat zijn tijd in het Witte Huis van invloed is op de houding van jonge mannen die volwassen worden terwijl hij aan de macht is.

"Met name gemiddelde vergelijkingen tussen de generaties laat een duidelijk patroon zien. Millennial cis-mannen stigmatiseren meer naar holebi's en transgenders in vergelijking met zowel mensen uit de Generation X cis-mannen (geboren tussen 1960 en 1980) als uit de Boomer generatie cis-mannen (geboren tussen 1945 en 1955).”

De onderzoekers stellen ook dat niet alle millennial mannen 'dude bros' zijn, maar zegt dat de toenemende prevalentie van anti holebi en transgender attitudes onder jonge millennial cisgender mannen wel zorgen baart. Onderzoekster Worthen concludeert: "Over het geheel genomen laat het huidige onderzoek zien dat millennial mannen met name minder voorstander zijn van holebi en transgenders en hun gelijke rechten dan uit eerder onderzoek is gebleken.'

De paper beveelt aan dat educatieve inspanningen en sociaal beleid gericht moeten zijn op het verbeteren van het begrip onder millennial cisgender-mannen van holebi en transgender identiteiten. "Zoals uit ander onderzoek is gebleken, is het van cruciaal belang dat mensen zich meer bewust worden van het voortbestaan van holebi en transgender+ vooroordelen en genderongelijkheid," besluit Worthen.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 10 June, 2020 en 3703 keer gelezen.Reageer op dit bericht: