99-jarige trans vrouw vliegtuiginstructeur veterane uit Tweede Wereldoorlog zamelde al 1 miljoen dollar in voor holebi's & transgenders.Een 99-jarige Amerikaanse transgender vrouw, vliegtuiginstructeur veterane uit Tweede Wereldoorlog en holebi en transgender+ activiste, die in haar jeugd gevechtsmissies vloog in de Tweede Wereldoorlog, zamelde maar liefst 1 miljoen dollar in om transgender en holebi senioren hun dromen te laten uitkomen. Robina Asti lanceerde eerder de Cloud Danders Foundation waarmee ze zowel holebi als transgender+ senioren als dakloze holebi en transgenders helpt.

Terwijl de coronaviruspandemie doorgaat doet Robina Asti er alles aan om hoop en vreugde te verspreiden door te werken om dromen waar te maken van oudere en dakloze holebi en transgender+ personen die worden gediscrimineerd op basis van geaardheid of genderidentiteit.

De holebi & transgender wensorganisatie
Cloud Dancers creëert een wensvervullingsprogramma dat zich richt op het verlenen van wensen aan mensen, met name senioren, die discriminatie ervaren op basis van hun seksuele geaardheid en / of genderidentiteit. De organisatie ondersteunt de holebi en transgender+ gemeenschap door levensveranderende ervaringen te bieden voor individuen, om een positieve impact te hebben op wensontvangers, maar ook op hun familie, vrienden, donateurs en de gemeenschap. De inspanningen van de organisatie op het gebied van onderwijs zullen betrekking hebben op de burgerrechten van de holebi en transgender+ gemeenschap en in het bijzonder op de groeiende senior holebi en transgender+ gemeenschap, die in toenemende mate wordt geconfronteerd met problemen die te maken hebben met uitdagende percepties, veroudering en sociale verwaarlozing.

Door één hartverwarmende wens te vervullen en hele families en vrienden bij het proces te betrekken, zijn de Cloud Dancers geïnteresseerd in het opnieuw versterken van wensontvangers, terwijl ze gezinnen en de holebi en transgender+ gemeenschap van energie voorzien, door middel van onderwijs en ondersteuning voor het individu. De langetermijnvisie van Cloud Dancers is om aan elke in aanmerking komende wens te kunnen voldoen en vreugdevolle resultaten te verspreiden naar een steeds bredere holebi en transgender+ gemeenschap van deelnemers en getuigen.

Robina Asti
De biografie van Asti is een triomf boven alle verwachtingen uit, haar verhaal leest als een roman. Ze is een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog. Een onvermoeibare transpionier. Een vlieginstructeur. En de oprichtster van een holebi en transgender rechtenorganisatie. In haar jeugd vloog ze gevechtsmissies in de Tweede Wereldoorlog en ging ze met pensioen bij de Amerikaanse marine als luitenant-commandant. De naam 'Cloud Dancers' is geïnspireerd op Asti's tijd als piloot uit de Tweede Wereldoorlog en haar levenslange passie voor luchtvaart. Ze is een navigator en vlieginstructeur met een actieve licentie. Voorafgaand aan COVID-19 bracht Asti haar weekenden door in de lucht rond het gebied rond New York / Tri-State met haar studentpiloten. Ze hoopt snel weer de lucht in te gaan.

In 2012 vocht ze nadat haar man Norwood Patton overleed tegen de socialezekerheidsadministratie, en won. De dienst weigerde haar te beschouwen als weduwe omdat ze toen nog geen wettelijke vrouw was, maar ze kreeg nadien toch het recht om erkend te worden als transvrouw.

Nog steeds in de lucht
Vorig jaar sprong Asti op 98-jarige leeftijd nog samen met collega vlieginstructeur Kate Kearny uit de cockpit van een vliegtuig om over de Hudson Valley te vliegen, als onderdeel van haar poging om een Guinness World Record te behalen, als zijnde oudste, actieve, door vrouwen gecertificeerde vlieginstructeur en piloot. Door het coronavirus woont de kranige oude dame nu bij haar dochter in Californië. En ze is van plan om binnenkort weer te gaan vliegen. "Ik heb zoveel geluk dat ik nog steeds gekwalificeerd ben om vliegles te geven. Ik word 101 als ik het opnieuw kan doen, misschien ga ik dan met pensioen, maar dat is niet zeker, ik kijk wel hoe ik me dan voel."

- Ondertussen zameld Asti nog geld in via haar crowdfund actie, info & leuke video: => Klik hier
- Wie meer info wenst over de Cloud Dancers foundation en over Asti: => Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 09 June, 2020 en 2196 keer gelezen.Reageer op dit bericht: