TikTok gebruikster legt uit waarom Black Lives Matter steunen niet samengaat met homofobie.Dat TikTok, de social media-app waarmee korte (muziek) video's gemaakt en gedeeld kunnen worden erg populair is, blijkt elke dag opnieuw. En dit keer komt een video van een jong meisje in de aandacht omdat ze het niet eens is met een homofoob die zich bij de 'Black Lives Matter' beweging wil aansluiten. Iets wat volgens TikTokster LaysieB absoluut niet kan.

De dood van George Floyd blijft de wereld beroeren. En sociale media was de afgelopen week dé plek voor jong en oud om te leren over anti-racisme en om de 'Black Lives Matter' beweging te steunen. Maar, uit een filmpje van LaysieB blijkt dat nog niet iedereen begrijpt waar het over gaat.

LaysieB zegt: 'Blijkbaar heb ik het de eerste keer niet duidelijk genoeg gezegd voor sommigen, luister deze keer goed. Je kan NIET zeggen dat je de 'Black Lives Matter' beweging steunt én homofoob zijn, punt uit." Een reactie die de TikTokster in haar video uit nadat iemand die aanhanger claimt te zijn van de beweging zichzelf ook homofoob noemt. LaysieB legt kort en krachtig uit waarom het onmogelijk is om zowel homofoob als 'Black Lives Matter' aanhanger te zijn.

De homofobe persoon zei in een persoonlijk bericht aan LaysieB: "Wacht, dus je beweert dat ik Black Lives Matter niet kan steunen doordat ik in andere zaken geloof? Ik kan homofoob zijn als ik dat wil."

Het bericht maakt LaysieB furieus toen het in haar inbox verscheen, waarna ze meteen besloot duidelijk te reageren. "Je kan NIET zeggen dat je vindt dat alle zwarte mensen ertoe doen, tenzij ze homo, lesbisch, biseksueel, panseksueel of trans zijn. Zo werkt het niet. De beweging is opgericht om ALLE zwarte levens te steunen."

De TikTokster besluit dan ook dat de persoon die haar dit stuurde beter haar denken aanpast, of opkrast. “Als je eerlijk wilt zijn met jezelf, zeg dan dat je enkel levens steunt van mensen die cisgender en hetero zijn." Verder zei ze ook nog: "Baby girl, ik zou niet van de daken schreeuwen dat je homofoob bent, dat is walgelijk, gênant en je zet jezelf ermee voor schut."
TikTok video van LaysieB bekijken ==> Klik hier

Ter info:
Met de term Cisgender worden mensen aangeduid van wie de genderidentiteit overeenkomt met hun geboortegeslacht. De term wordt doorgaans gebruikt als de tegenhanger van transgender en transseksueel, waarbij het geboortegeslacht en de genderidentiteit niet overeenkomen. En genderidentiteit is iemands persoonlijke beleving van zijn of haar gender. Gender verwijst naar de eigenschappen, gedragingen en rolpatronen die een maatschappij voor elk geslacht bepaald.
LEES OOK
75 HOLEBI & TRANS GROEPEN SLUITEN AAN BIJ BLACK LIVES MATTER, BEGRIJPEN WAT VECHTEN IS
TRANS POLITICA ZINGT LIED VOOR GEORGE FLOYD, LATER SCHIET POLITIE ZWARTE TRANS MAN DOOD
HOLEBI BAR AANGEVALLEN DOOR POLITIE OMDAT ZE BLACK LIVES MATTER DEMONSTRANTEN HIELPEN

Bron: metro.be & holebi info - Juni 2020

Dit bericht is gepost op 07 June, 2020 en 3023 keer gelezen.Reageer op dit bericht: