Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.Terwijl er volop chaos heerst in zijn land, vind president Trump tijd om zich bezig te houden met een zoveelste anti holebi wet. Dit keer wil hij en zijn administratie het Hooggerechtshof een uitspraak laten doen waarna adoptie en pleegzorg centra en bureau's mogen discrimineren tegen homo en lesbische koppels op basis van religieuze bezwaren.

Advocaten van het ministerie van Justitie hebben een 35 pagina's tellende briefing aan het Hooggerechtshof voorgelegd met de vraag om te beslissen ten gunste van Catholic Social Services (CSS), een in Philadelphia gevestigd adoptiebureau dat erop staat dat het holebi koppels mag afwijzen onder het Eerste Amendement (vrijheid van religie). CSS is al tegengesproken door een aantal lagere rechtbanken, maar de Hoge Raad stemde ermee in de zaak eerder dit jaar te behandelen. De Amerikaanse regering is geen partij in de zaak, wat betekent dat de brief vrijwillig is ingediend, meldt de Washington Blade.

Kort gezegd zegt het ministerie van Justitie dat de Verenigde Staten "een aanzienlijk belang" hebben in Fulton v City of Philadelphia, omdat de regering van mening is dat "vrije uitoefening van religie" moet worden beschermd. Het ministerie van Justitie merkt op dat CSS alleen zal werken met gehuwde heteroseksuele koppels of alleenstaanden "omdat het de overtuiging onderschrijft dat het huwelijk de vereniging van een man en een vrouw is". 'Het beschouwt alle paren van hetzelfde geslacht als ongehuwd', stelt de brief.

De mensenrechtenorganisatie de American Civil Liberties Union (ACLU) zegt dat het tegen 13 augustus een aanvraag bij het Hooggerechtshof zal indienen als reactie op de opdracht van de Trump-regering. Toen het Hooggerechtshof ermee instemde om de zaak in februari te behandelen, waren de activisten bezorgd dat het een gevaarlijk precedent zou kunnen scheppen voor holebi ouders.

Klein lichtpuntje is het feit dat er gelukkig ook niet religieuze adoptie en pleegzorg centra bestaan in de VS, waar holebi koppels wel welkom blijven, ongeacht wetten en de eventuele op komst zijnde uitspraak van het Hooggerechtshof.

Het is de zoveelste aanval van Trump en zijn administratie tegen de holebi & transgender gemeenschap. Met al meer dan honderd anti holebi & transgender maatregelen, orders en wetten. De meeste gebasseerd op vrijheid van religie met de zogenaamde stelling dat discrimineren op basis van religieuze bezwaren tegen mensen, in het bijzonder holebi's en transgenders toegestaan is.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 05 June, 2020 en 2075 keer gelezen.Reageer op dit bericht: