Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.Het is nog steeds onrustig in de Verenigde Staten. Nog steeds komen duizenden mensen op straat om te protesteren tegen de dood van de 46-jarige zwarte man George Floyd na zijn arrestatie door de politie. Het zoveelste 'incident' waarbij blanke politie mensen dodelijk geweld gebruiken tegen zwarten, waarna de 'Black Lives Matter' beweging zich ondertussen over de hele VS verspreidt met duizenden sympathisanten.

Jammer genoeg zijn er ook die van de demonstraties gebruik maken om zich tegoed te doen aan plunderingen en geweld. Maar, ook de politie zelf gaat regelmatig, met steun van president Trump, die in plaats van zijn volk te verzoenen, regelmatig olie op het vuur gooit, hun boekje te buiten tegen onschuldige rustige vreedzame demonstraties of mensen die anderen mensen helpen, zoals het volgende verhaal aantoont.

Maandag organiseerde Tim Lemuel (foto) eigenaar van een holebi bar in Raleigh, Noord-Carolina op de parking van zijn zaak een plek waar demonstranten die slachttoffer werden van traangas aanvallen door de politie zich konden laten verzorgen door hem zelf, personeelsleden en enkele holebi's. Samen zorgden ze voor voldoende water zodat de slachtoffers het traangas uit hun ogen kon laten spoelen.

Toen ze al ruim zeven uur aan de slag waren om iedereen te helpen die voorbij kwam gelopen na een aanval van de politie met traangas, werden ze plots zelf op een brutale manier belaagd door de politie. In een video is te zien dat de politie op een bepaald moment om de hoek komt richting de parkeerplaats en begint te roepen; 'Ga weg'. De bar eigenaar roept terug, maar dit is mijn zaak, ik ben de eigenaar. Maar de politie blijft roepen dat hij weg moet gaan. Nadat dit nog een tijdje zo doorgaat klinken er plots twee schoten en roept de politie: "het spel is uit, ga weg."

Eric Curry, een woordvoerder van de politie vertelde nadien aan een krant dat de politie reageerde op een anonieme tip, waarin men vertelde dat 'die holebi's' de Black Live Matter demonstranten hielpen. De woordvoerder noemde de officieren of het gebruikte wapen niet, maar omschreef het als "voor oproerbeheersing van criminaliteit.

Lemuel zei nadien; "Ik zat acht jaar in het leger, dus de knallen stoorden me niet, maar mijn personeel en anderen waren bang, omdat de politie in onze richting schoot terwijl we onschuldig zijn. Als je nooit in die situatie hebt gezeten, lijkt het alsof je zal worden vermoord." Lemuel zei ook dat hij niet begreep waarom de politie niet gewoon kwam kijken wat ze aan het doen waren. "We waren al zeven uur bezig met helpen, ze hadden gewoon kunnen komen kijken."

Nicole Steward, gemeenteraadslid van Raleigh liet weten geschokt te zijn. "Het idee dat het een individu was, een bedrijfseigenaar, die andere individuen in onze gemeenschap wilde helpen, maakt dit nog schrikwekkender." Ze liet daarbij ook weten dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar het incident.

Twitter VIDEO bekijken van het incident ==> Klik hier

LEES OOK
WE BEGRIJPEN WAT VECHTEN VOOR GELIJKE RECHTEN IS, 75 HOLEBI & TRANS ORG SLUITEN AAN BIJ BLACK LIVES MATTER
TRANS POLITICA ZONG LIED VOOR FLOYD, ENKELE DAGEN LATER WORDT ZWARTE TRANS MAN DOOD GESCHOTEN + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 05 June, 2020 en 3937 keer gelezen.Reageer op dit bericht: