Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.Het is ondertussen alweer juni. Traditioneel, en naar jaarlijkse Wereldwijde gewoonte de start van Pride maand. Vooral erg populair in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Maar, dit jaar zullen tal van hetero en holebi & trans+ sociale media tijdens de Pride maand worden aangevallen door homofoben.

Homofobe aanval
1 juni is ook de start van cyberwar campagne Pridefall georganiseerd door ultra-rechtse en homofobe sociale media gebruikers. Hun plan, komende maand, sociale media van incluencers, merken en bedrijven die met een holebi & transgender positief imago naar buiten komen naar aanleiding van de Pride maand, te overspoelen met holebi- en transfobe boodschappen. Ook een Belgische holebi activist zou op de lijst van honderden sociale media profielen staan die geviseerd wordt door de homofoben.

Cyberaanval
Eerste signalen van de cyberaanval kwamen er al op 10 mei. Via een ultrarechts forum en op een kanaal op Discord-server werden plannen gesmeed om de Pride boodschap te bezoedelen met homofobe slogans. Men wil duizenden sociale media profielen, aangestuurd door een botnetwerk het internet overspoelen met homofobe boodschappen. Aan volgers vraagt men om zoveel mogelijk memes en afbeeldingen te maken om hun boodschap te verspreiden. Deze mogen volgens instructies niet te hard, vriendelijk zijn voor 'normalen' en geen nazi-symboliek, of zo weinig mogelijk, bevatten. Via enkele platformen zijn al mediapakketten aangemaakt met ultra-rechtse memes en boodschappen die men vanaf nu verspreid.

Opletten en voorzichtig zijn
De homofoben willen bijvoorbeeld ook een eigen zeskleurige vlag, linken aan de eis voor raciale en etnische segregatie. Geen enkel idee om doel te verwezenlijken is te gek voor hen. Zoals bijvoorbeeld valse datingprofielen opzetten om gebruikersdata in handen te krijgen, populaire holebi getinte TikTok video's hergebruiken en voorzien van homofobe slogans, en verder ook homoseksualiteit linken aan pedofilie en zelfmoord. Op het internet circuleren ondertussen al lijsten van doelwitten en sociale media die men zal gaan aanvallen. Bij die laatste lijsten wordt de waarschuwing gegeven die profielen preventief te blokkeren en niet op door die accounts doorgestuurde links te klikken. Let daarbij vooral op profiel namen als: pridefall met of zonder extra woorden of cijfers, gay is a sin, en profielen waarbij men een regenboogvlag gebruikt dat doorstreept of doorkruist wordt. En tot slot, ga zeker niet in discussie met personen achter deze profielen.

Juni Pride maand
Is ontstaan ter herdenking van de Stonewall rellen die eind juni 1969 plaatsvonden in de VS. In de pride maand gaan er ook tal van Pride parades door. Dit jaar zullen die op veel plaatsen vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Daarnaast organiseert men ook tal van pride activiteiten en evenementen, én tonen hetero's en grote en kleine bedrijven hun support met de holebi en transgender+ gemeenschap. Bovendien komen daarbij jaarlijks tal van (grote) bedrijven met een Pride collectie bestaande uit kleding en / of andere spullen. Zowel vorig jaar als in 2018 kwam de Belgische vestiging van H&M met de Pride collectie naar aanleiding van de Pride maand.
LEES OOK
JUNI 2019 DEZE MERKEN EN BEDRIJVEN KWAMEN MET EEN PRIDE COLLECTIE

holebi info & gaylive - Juni 2020

Dit bericht is gepost op 02 June, 2020 en 3607 keer gelezen.Reageer op dit bericht: