"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.Ruim 75 Amerikaanse holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender+ organisaties sluiten zich aan bij de coalitie ter ondersteuning van de 'Black Lives Matter' beweging. "We weten dat het betekent om op te komen voor onze rechten," klinkt het. (Onder andere een verwijzing naar de Stonewall rellen die het begin vormden van de gelijke rechten beweging voor holebi's & transgenders in de Verenigde Staten).

Tal van prominente holebi & transgender+ organisaties tonen zich solidair met de 'Black Lives Matter' beweging, en hebben daarbij nota genomen van hun gedeelde ervaringen met intimidatie en politiegeweld. Honderden leiders van grote holebi en transgender+ rechtenorganisaties zoals het Human Rights Watch, The Trevor Project, Gay & Lesbians of Color, het American Civil Liberties Union, Transgender Legal Defense & Education Fund en vele anderen ondertekenden samen een open brief waarin ze racistisch geweld in Amerika aanklagen.

"Het werk van de holebi & transgender gemeenschap heeft aanzienlijke overwinningen behaald bij het uitbreiden van de burgerrechten van holebi en transgender+ personen. Maar wat heb je aan burgerrechten zonder de vrijheid om ervan te genieten? ' We begrijpen wat het betekent om op te staan en terug te dringen tegen een cultuur die ons vertelt dat we minder zijn dan dat ons leven er niet toe doet," staat onder andere in de open brief te lezen, waarin men bovendien ook oproept de vele zwarte transgender slachtoffers te herdenken die om kwamen in een epidemie van geweld die al jaren door de VS raast. "Al deze incidenten herinneren ons sterk aan waarom we ons moeten uitspreken tegen haat, geweld en racisme, dat vaak onbestraft blijft. We kunnen dit niet langer aanvaarden."

De brief werd vrijgegeven toen de stad Minneapolis in vlammen opging tijdens rellen na de moord op George Floyd. De ondertekenaars erkennen de vooruitgang die veel holebi en transgender+ organisaties hebben gemaakt bij het adopteren van intersetionaliteit, maar dringen er bij de gemeenschap op aan om verder te gaan door zich expliciet in te zetten voor het beƫindigen van racisme en blanke suprematie, 'niet als noodzakelijke consequenties voor onze missie, maar als integraal onderdeel van de doelstelling van volledige gelijkheid voor holebi en transgender+ personen."

"We vieren juni als Pride maand, omdat het gedeeltelijk onze verzet tegen politiepesten en wreedheid herdenkt in Stonewall in New York City, en eerder in Californiƫ, toen dergelijk geweld gebruikelijk was en werd verwacht. We herinneren het ons als een doorbraakmoment toen we weigerden vernedering en angst te accepteren als de prijs van volledig, vrij en authentiek leven. We begrijpen wat het betekent om op te staan en terug te dringen tegen een cultuur die ons vertelt dat we minder zijn dan dat ons leven er niet toe doet. "Vandaag komen we weer bij elkaar om Black Lives Matter te zeggen en ons te committeren aan de actie die deze woorden vereisen."

- Open brief lezen? met lijst van ondertekenaars (in pdf format) => Klik hier

LEES OOK
TRANS POLITICIA BRACHT LIED VOOR GEORGE FLOYD, NA DIENS DOOD SCHIET POLITIE ZWARTE TRANS MAN DOOD + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 02 June, 2020 en 4615 keer gelezen.Reageer op dit bericht: