Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.Uit nieuw onderzoek blijkt dat holebi en transgender+ vertegenwoordiging in de media heteroseksuelen minder holebi- en transfobisch maakt. En stelt daarnaast ook dat hoe vaker hetero's holebi's en transgenders in advertenties en andere media zien, hoe sneller ze holebi's en transgenders aanvaarden.

Opmerkelijk onderzoeksresultaat
Het onderzoek naar de houding van consumenten ten opzichte van holebi en transgender+ personen is uitgevoerd door Proctor & Gamble in samenwerking met de holebi & transgender rechtengroep GLAAD in de Verenigde Staten. Uit het onderzoek bleek een opmerkelijke verrassing, namelijk dat tweederde van de hetero's zich beter voelt bij het kopen van producten van merken die ook holebi's en transgenders in hun advertenties plaatsen.

Niet altijd waar, maar gelukkig meestal wel
Het merendeel van de respondenten van het onderzoek was verder van mening dat bedrijven die holebi en transgenders in hun advertenties opnemen, meer sociaal verantwoordelijk zijn, hun werknemers met respect behandelen en zich ertoe verbinden producten aan te bieden aan allerlei soorten klanten. (In werkelijkheid is dat helaas niet altijd waarheid).

Meer zichtbaarheid
"Als je een grotere zichtbaarheid hebt van mensen die holebi of transgender zijn, verhoog je de acceptatie", zegt Marc Pritchard, P&G's chief brand officer. "Het is de menselijke natuur dat vertrouwdheid kan leiden tot een grotere mate van acceptatie." Naast het stijgende acceptatieniveau, komt het ook ten goede aan merken om holebi en transgenders in mediacampagnes te presenteren.

Sarah Kate Ellis, president en CEO van GLAAD, zei in een verklaring: "De bevindingen van dit onderzoek geven merken en media een sterke boodschap, dat holebi en transgender+ personen in advertenties, films en tv goed zijn voor het bedrijfsleven en goed zijn voor de wereld."

Kritiek vanuit holebi & transgender gemeenschappen
Opmerkelijk feit is dat er, vooral sinds vorig jaar, wereldwijd steeds meer kritiek komt vanuit de holebi en transgender gemeenschappen zelf, tegen bedrijven die zich vooral engageren in tijden van Pride maanden, en enkel dan naar buiten zouden komen met Pride artikelen, met alleen als doel meer geld te verdienen. Voorstanders stellen dat de meeste winkels en ketens een deel van de opbrengst schenken aan holebi & transgender rechtenorganisaties, wat inderdaad gebeurt.

Ook een punt van kritiek is dat sommige ketens Pride kleding en artikelen verkopen die gemaakt worden in landen waar homoseksualiteit strafbaar is en waar holebi's en transgenders worden vervolgd en zelfs vermoord. Sommigen zeggen dan, maar ook kinderarbeid wordt door sommige ketens ingezet om kleding in het algemeen naar het westen te brengen. Maar, in het geval van Pride kleding en artikelen is het toch extra pijnlijk voor de holebi en transgender gemeenschappen dat ketens zaken doen met landen waar homoseksualiteit strafbaar is en waar holebi's en transgenders moeten vrezen voor hun leven.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni - 2020.

Dit bericht is gepost op 01 June, 2020 en 3579 keer gelezen.Reageer op dit bericht: