Minderjarige Nederlandse homofoob riskeert taakstraf en geldboete.In april kon je bij holebi info lezen dat toen Fabio en zijn vriend Daniel hand in hand richting een supermarkt liepen, ze door een groepje allochtone jongeren werd uitgescholden en bespuugd. Vandaag blijkt dat een 15-jarige dader een taakstraf riskeert.

De 15-jarige jongen maakte deel uit van de groep allochtone jongeren, en hij zou het homostel onder meer hebben uitgescholden voor 'kankerhomo's'. Daarna riep hij het stel ook nog na: 'In Amsterdam, gay is not normal.' De jongen riskeert een taakstraf van 35 uur met daarbij mogelijk het betalen van 850 euro schadevergoeding aan het homo koppel. De minderjarige gaf zich meteen na de feiten zelf aan bij de politie, waarbij hij eerst nog de schuld in de schoenen van het homo koppel probeerde te schuiven. Later werden nog twee mannen, van 20 en 21 opgepakt, ze zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

"Het is een groot goed in ons land om te kunnen zijn wie je bent en daarbij uiting te geven aan je gevoelens", zo sprak de officier van justitie in de strafzaak. "Iedereen moet in vrijheid met een geliefde hand in hand kunnen lopen. Door de gebeurtenissen van 13 april wordt deze vrijheid ernstig geweld aangedaan."

De officier van justitie gaf aan dat de jongen de hele groep van holebi's in diskrediet heeft gebracht met zijn uitspraken. Daarom werd een schadevergoeding van 850 uur geëist, samen met een leerstraf van 35 uur. Een leerstraf is een training die de jongere helpt om zijn gedrag te veranderen, zodat hij niet opnieuw in de problemen komt. De jeugdrechter doet over twee weken uitspraak.

Advocaat Sébas Diekstra, die het homo koppel bijstaat, laat in een reactie weten dat zijn cliënten de strafeis 'passend' vinden. "Zij hopen dat de rechtbank met de uitspraak in deze zaak een duidelijk signaal zal afgeven ten aanzien van het homofobe gedrag zoals ten laste is gelegd."

Deze maand was er opnieuw een homofobisch incident in de Nederlandse hoofdstad (zie 2e link bij lees ook). Daarbij werd een homo koppel aangevallen met glasscherven door een groepje van minderjarigen. Drie jongens van 14 en 15 werden de dag van de feiten op basis van een signalement aangehouden waarbij bleek dat het om bekenden van de politie ging.
LEES OOK
AMSTERDAMS HOMO KOPPEL BESPUUGD EN UITGESCHOLDEN, 1 MINDERJARIGE GEEFT ZICHZELF AAN + VIDEO
OPNIEUW HOMOFOBE AANVAL IN AMSTERDAM + VIDEO

Bron: RTL Nieuws & holebi info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 28 May, 2020 en 3422 keer gelezen.Reageer op dit bericht: