1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.Costa Rica is het eerste Centraal Amerikaanse land waar homo en lesbische koppels kunnen trouwen. Dat maakt dat vandaag de dag, homo en lesbische koppels kunnen trouwen in 33 landen en 33 gebieden (lijst onderaan).

Meteen na de aankondiging van de openstelling van het huwelijk stapten Daritza Araya en Alexandra Qu Castillo als eerste koppel van hetzelfde geslacht in het huwelijksbootje, en dat deden ze bovendien live op internet. En omdat het coronavirus ook in Costa Rica tiert, stond de persoon die het huwelijk voltrok vooraan met een mondmasker.

Ook vanwege het virus mocht er maar een handje vol mensen bij het huwelijk aanwezig zijn. In eerste instantie zou er na het huwelijk een grote publieke party door gaan om het eerste huwelijk tussen een koppel van hetzelfde geslacht te vieren, maar door het coronavirus mocht dat niet doorgaan. Daarom besloten de mensen achter de Si Acepto (I Do) campagne de huwelijksceremonie life op Facebook uit te zenden (video onderaan). En nog vanwege het virus mocht het koppel maar een handjevol familie of vrienden uitnodigen om het huwelijk bij te wonen.

In november 2018 kon je bij holebi info lezen, dat het Hoogste Hof wetgevers 18 maanden de tijd had gegeven om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. Deze uitspraak kwam er nadat het Hof eerder in dat jaar oordeelde dat een verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is. Het Hof oordeelde toen ook dat wanneer wetgevers het homohuwelijk niet binnen de 18 maanden zouden legaliseren, het dan automatisch toch wettelijk zou worden. Omdat het nadien nog enkele keren werd uitgesteld door tegenstanders was het afgelopen nacht dan toch zo ver en werd het homohuwelijk legaal in Costa Rica. Onder de lijst kan je de huwelijksvideo van het lesbische koppeltje bekijken.

Homo's en lesbiennes kunnen anno Mei 2020 trouwen in volgende landen en gebieden:
LANDEN
Andorra - Argentinië - Australië - België - Brazilië - Canada - Colombia - Costa Rica - Denemarken - Duitsland - Engeland - Finland - Frankrijk - Groenland - Ierland - IJsland - Luxemburg - Malta - Nederland - Noord-Ierland - Nieuw-Zeeland - Noorwegen - Oostenrijk - Portugal - Schotland - Slovenië - Spanje - Taiwan - Uruguay - Verenigde Staten - Wales - Zuid-Afrika en Zweden.
GEBIEDEN
- Faeroer Eilanden: autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken met 18 eilanden.
- Zes staten in Mexico: Quintana Roo - Nayarit - Coahuila - Mexico-City - Chihuahua en Jalisco.
- Negen Britse kanaaleilanden: Alderney - Bermuda - Brits-Indisch Oceaan gebied - Gibraltar - Guernsey - Isle of Man - Pitcairneilanden - Sark en Sint Helena.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 26 May, 2020 en 2475 keer gelezen.Reageer op dit bericht: