Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.Amerikaans producer, regisseur en schrijver Ryan Murphy, 54, wil Glee (2009 - 2015), opnieuw gaan maken, naar eigen zeggen met actrice Lea Michele, die in 2010 een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award won voor haar rol in Glee, en met acteur Ben Platt bekend van muzikale films als Pitch Perfect en The Book of Mormon, en momenteel te zien in de Netflix TV show The Politician.

Murphy die onder andere mede schrijver en bedenker is van de hit serie Glee mijmerde naar eigen zeggen al geruime tijd over een herstart versie van de show. In 2011 maakte Murphy al samen met producer Dante Di Loreto, Glee: The 3D Concert Movie. In dat zelfde jaar kwam The Glee Project uit een reality tv serie eveneens samen met Di Loreto gemaakt. Murphy die bekend staat steeds aan verschillende tv serie en film projecten tegelijkertijd te werken, denkt nu aan een herstart van de serie waarover hij op Instagram schreef:

"Stel je voor dat het 2009 is, en ik leefde in een wereld waar ik Lea Michele, Ben Platt en Beanie Feldstein kende", mijmerde hij op Instagram, waarbij hij een foto van een promotiekunstwerk van Glee toonde. "Ben en Beanie, zaten toen op de middelbare school, en ik denk dat ze zich eens verkleedden als Glee personages voor Halloween. Als ik toegang had tot dat talent, dan is hier de nieuwe piloot. Lea en Ben zijn best friends die vechten voor het hart en ziel van de Glee Club. Ben zit ook in het voetbalteam en slaapt vrijwel met de hele school. Beanie is hun wederzijdse beste vriend. Plots bundelt Beanie de krachten met Sue Sylvester, wordt lid van Glee Club en wordt de belangrijkste solist en de meedogenloze ster van de club. Lea en Ben moeten hun krachten bundelen om haar te onttronen. Ik wil deze pilot schrijven en maken," aldus Murphy. De fan reacties waren dubbel. Sommigen vonden het een heel goed idee, anderen lieten weten dat ze er niet op zitten te wachten.

Extra info
- Murphy is sinds juli 2012 getrouwd met fotograaf David Miller. En in 2012 verwelkomden ze hun eerste kind, een zoontje genaamd Logan Phineas. In 2014 werden ze papa van een tweede zoontje genaamd Ford. Beide kinderen zijn verwekt via een draagmoeder.
- Murphy is vooral bekent het maken en produceren van televisieseries als Nip/Tuck - Glee - American Horror Story - Scream Queens - Pose - The New Normal - Feud - 9-1-1 - The Politician en Hollywood. Hij produceerde nog tal van andere tv series.
- Hij regisseerde ook de verfilming van Augusten Burroughs memoires Running with Scissors, en de verfilming van Elizabeth Gilbert's best verkochte memoires Eat, Pray, Love, en de verfilming van Larry Kramer's toneelstuk The Normal Heart uit 2014. Hij produceerde & regisseerde nog tal van andere films.
- Hij won tot nu toe zes Primetime Emmy Awards van 28 nominaties. Een Tony Award van twee nominaties. En werd daarnaast ook drie keer genomineerd voor een Grammy Award.
- Hij wordt vaak aangehaald als 'de machtigste man' in de moderne televisie, waaronder het feit dat hij met Netflix de grootste ontwikkelingsovereenkomst in de televisiegeschiedenis heeft getekend. Murphy staat erom bekend een verschuiving in inclusieve verhalen te hebben veroorzaakt die "gemarginaliseerde personages" naar de massa bracht, wat destijds begon met Glee.
- In 2018 schreef hij geschiedenis door de serie Pose, door met de grootste transgender cast aller tijden te komen, vijf transgender acteurs en actrices en daarnaast nog twee transgender mede scriptschrijfsters.
LEES OOK
RYAN MURPHY SCHONK MEDISCH MATERIAAL UIT SERIE POSE IN STRIJD TEGEN CORONAVIRUS - 2020
RYAN MURPHY GAAT LESBISCHE MUSICAL EN HOMO TONEELSTUK BEWERKEN TOT FILMS - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 25 May, 2020 en 3652 keer gelezen.Reageer op dit bericht: