Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.Opnieuw werd een transgender vrouw de winnares van de jaarlijkse Miss Gay Holland. De verkiezing van Miss Gay Holland is een initiatief van de Stichting PinkPromiss, en ging dit jaar vanwege de coronacrisis online door.

De winnares is de 23-jarige Kim Verstappen uit Den Bosch. Ze mag zich een jaar lang Miss Gay Holland noemen. Met de wedstrijd die zich dit jaar online afspeelde, hoopt stichting Pink Promiss het taboe rond de holebi en transgender+ gemeenschap te doorbreken. Verstappen hoorde het nieuws van haar overwinning rond middernacht toen ze thuis werd verrast door haar voorgangster Jo-enny Simonis uit Dussen. Deze trans vrouw won vorig jaar de titel.

De ‘oude’ Miss Gay Holland was dubbel trots, want de winnaar komt ook weer namelijk uit Brabant en weer is het een transgender, die won. De officiële hulding volgt op een later tijdstip, als het coronavirus onder controle is. Kim heette twee jaar geleden nog Wim en zit in transitie. Ze wilde graag de titel Miss Gay Holland. ‘Met die titel kan ik meer bereiken dan ik nu doe. Ik kan dan een groter publiek bereiken’ zei ze onlangs tegen Omroep Brabant. Kim zet zich in voor de belangen van holebi's en transgenders bij de holebi & transgender+ federatie COC Nederland en in de regenboogwerkgroep van Den Bosch.

Terwijl Kim van verbazing amper iets kon uitbrengen, vertelde Jo-enny dat de uitreiking niet op een beter moment kon komen. De Bossche staat namelijk voor een borstvergrotingsoperatie en is bovendien bijna jarig. “Een mooier verjaardagscadeau kun je niet hebben”, aldus Jo-enny.

Kim kan het ondertussen nog niet geloven dat ze de titel won. Haar telefoon ontploft ondertussen door de felicitaties. Iedereen is erg blij voor haar. En ze is trots, en dat mag ze zeker zijn, want ze haalde het niet door een foto in badpak of avondjurk, maar gewoon met een opgestuurde foto en haar eigen verhaal. Kim won een bon voor de kapper, een diner bon en een professionele fotosessie en natuurlijk de sjerp en natuurlijk dé kroon. Die twee laatste krijgt Kim bij de officiële huldiging, die plaatsvindt als corona het toelaat.

Maar de titel draagt ze vanaf vandaag. Waarom ze meedeed? "Ik wil me inzetten voor de bestrijding van alle vormen van stigmatisering en een speciaal informatiepunt in het leven roepen voor transgenders die nog niet in het zogenaamde ‘traject’ zitten’’, aldus Verstappen over haar deelname een paar weken geleden.

Hier onder kan je twee video's bekijken. De eerste, een Facebook video waarin je ziet dat de vorige winnares op bezoek gaat bij Kim om haar te vertellen dat ze de titel van Miss Gay Holland heeft gewonnen. De tweede video dateert van mei van dit jaar waarin Kim zichzelf voorstelde en vertelt over de transgender gemeenschap:

Bron: rozegolf.nl - bd.nl & holebi info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 25 May, 2020 en 3540 keer gelezen.Reageer op dit bericht: