50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.Recent wonnen 50 inwoners van Ronse de wedstrijd die de Oost-Vlaamse stad organiseerde naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (17 Mei). Bedoeling was dat iedereen via een foto op de sociale media van de stad hun steun toonden voor gelijkheid tussen genders en vrijheid van seksuele geaardheid. Daarbij kon men een uniek regenboogmasker winnen, toepasselijk in coronavirus tijden.

4 van 50 winnaars namelijk: Winne Michels, Benoît Desondre, Katrien Verdoodt en Tineke DeMeulemeester poseerden recent in de krant het Laatste Nieuws. De vier wonnen samen met de 46 anderen een regenboogmasker. Toepasselijk in deze tijden en meteen ook een uiting van solidariteit met de holebi & transgender gemeenschap, of als uiting van holebi en transgender Pride (trots).

"Ik ben blij dat het onderwerp in de actualiteit blijft”, vertelt jonge mama Katrien, één van de winnaars. “Toen ik onlangs de documenten voor de geboorteakte van mijn zoontjes ging invullen, was er geen mogelijkheid om twee keer het hokje met mama aan te duiden. Dat lijkt misschien iets onbenullig, maar ik ben wel blij dat de stad er nu werk van maakt om dat te veranderen." Winnaars Benoît en Winne lieten optekenen dat ze zich goed aanvaardt voelen in hun stad. "We hebben hier nooit problemen gehad," klinkt het.

Schepen van gelijke kansen Aaron Demeulemeester (N-VA) gaf toe dat er nog werk aan de winkel is, en dat er af en toe eens iets door de mazen van het net glipt om in orde te maken zoals bij de geboorteakte. Demeulemeester beloofde verder dat er volgend jaar een permanent regenboogzebrapad komt in zijn stad.

Extra
De stad Ronse is laat met de aanpassing waardoor ze niet konden tegemoet komen aan Tineke en Katrien. Want sinds 2015 is er een wet (meemoederwet) die stelt dat alle kinderen geboren binnen een lesbische relatie, al dan niet gehuwd, automatisch een juridische band met hun twee mama's krijgen. Omdat een lesbisch koppel in ons land dus al sinds 2015 samen naar het gemeentehuis kan gaan om hun kind(eren) te erkennen, zouden alle Belgische gemeenten en steden al lang klaar moeten zijn met de aanpassing van hun officiële documenten, waarbij er dan ook kan worden aangevinkt mama en mama in plaats van alleen mama en papa. Maar, het ontbreken van deze aanpassing kan worden vergeven, er van uit gaande dat er mogelijk kleine Belgische plaatsjes zijn waar er sinds 2015 nog nooit een lesbisch koppel zijn kind(eren) samen liet erkennen met als gevolg twee legale mama's. Meer info erkenning kind(eren) door lesbisch koppel kan je vinden in de holebi info gids (menu bovenaan op de website) in homohuwelijk & ouderschap, of Klik hier

LEES OOK
IDAHOT NIEUWS UIT ELF BELGISCHE GEMEENTEN & STEDEN + FOTO'S EN 2 VIDEO'S
IDAHOT NIEUWS UIT: DIEST, BRUGGE, IEPER, LUBBEEK EN TIENEN
IDAHOT NIEUWS UIT GENK + GESPREK MAMA VAN HOMO ZOON + VIDEO
IDAHOT NIEUWS UIT MECHELEN - REGENBOOGZITBANKEN EN REGENBOOGVLAGGEN
IDAHOT NIEUWS ALLE REGENBOOGHUIZEN + UIT NIEL, SCHILDE EN WILLEBROEK + EXTRA INFO EN LINKS

Bron: holebi info & hln.be - Mei 2020

Dit bericht is gepost op 24 May, 2020 en 3505 keer gelezen.