Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.Opnieuw is er een geval van homofobe agressie opgedoken in Amsterdam. De laatste haatmisdaad tegen homo's dateert van april van dit jaar. Bij de nieuwe feiten bevestigt de politie dat het om een homofobe aanval gaat.

Eén van de slachtoffers liep een verwonding aan zijn arm op nadat hij werd gestoken met een glas. Er zijn ondertussen al drie jongens van 14 en 15 jaar oud op basis van een signalement aangehouden. Het blijkt om bekenden van de politie te gaan.

De feiten gebeurden op de J.C. van Epenstraat op het Cruquiuseiland in Amsterdam Oost. De twee homo mannen zaten eerst in een kano toen ze door een groepje jongeren werden beledigd. Toen ze nadien uit de kano stapte aan de kant begonnen de jongeren te schelden. De slachtoffers reageerden en daarop ontstond er een gevecht. Een van de slachtoffers raakte gewond aan zijn arm door een stuk glas. De politie zegt de feiten zeer ernstig te nemen. Het slachtoffer zal aangifte doen en wordt daarbij ondersteund door de organisatie Roze in Blauw van de politie.

Bekijk hier onder een kort nieuws fragment over de feiten met nadien een gesprek met een hoogleraar demografie.


LEES OOK
HOMO KOPPEL SLACHTOFFER VAN HOMOFOBIE IN AMSTERDAM, 1 DADER GEEFT ZICHZELF AAN
DISCRIMINATIE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS BLIJFT STIJGEN IN NEDERLAND
NEDERLAND GAAT NU OOK TRANSFOBIE EN BIFOBIE STRAFBAAR MAKEN
NOG STEEDS VOELEN NDL HOLEBI & TRANSGENDER STUDENTEN ZICH VAAK GEDISCRIMINEERD
HOLEBI'S & TRANSGENDERS UIT ROTTERDAM VOELEN ZICH ONVEILIG

Bron: parra.nu en telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 22 May, 2020 en 3158 keer gelezen.Reageer op dit bericht: