Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.Is het een geval van vandalisme of kan er worden gesproken van een laaghartige daad van homofobie? Voor Menenaar M.V.S. bestaat er weinig twijfel. "Van zodra we de regenboogvlag aan onze gevel hadden vastgemaakt, werd onze auto met een schroevendraaier onder handen genomen.

Naar aanleiding van IDAHOT (Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie op 17 Mei) besloten M.V.S en zijn echtgenoot een regenboog vlag uit te hangen. "Dit jaar twijfelden we eigenlijk of we onze regenboogvlag wel boven zouden halen. We hoorden van enkele vrienden dat ze in hun streek wel wat problemen hebben gehad en dat was niet meteen onze bedoeling," aldus M.V.S in de krant van West-Vlaanderen.

M.V.S woont met zijn echtgenoot in de Hogeweg in Menen. De hele buurt kent hen als het rustige homo koppel. "We ondervonden nooit eerder problemen door onze geaardheid. In Menen zijn mensen soms wel conservatief, maar daar blijft het bij. Ik overtuigde mijn echtgenoot om toch ook dit jaar de regenboogvlag aan de gevel van onze woning te hangen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie. Dus zaterdag lieten we met trots de vlag wapperen, iets wat we misschien beter toch maar niet hadden gedaan."

Want in de nacht van zaterdag op zondag werd de auto van het homo koppel geviseerd door een vandaal of homofoob. "Toen we zondag wilden vertrekken, merkten we meteen het gat in de motorkap van onze wagen op. Aan de vorm te zien, lijkt het er sterk op dat iemand met een schroevendraaier er los doorheen heeft geslagen. Wie doet zoiets nu? Wij hebben geen ruzie met mensen, dus waarom zouden ze ons nu willen viseren?"

Volgens M.V.S. moet een verklaring dan ook worden gezocht bij hun geaardheid. "De nacht dat we de vlag hebben laten wapperen is de nacht dat onze auto onder handen werd genomen. Als kers op de taart is ook enkel onze auto beschadigd, terwijl de straat vol stond. Het is de eerste keer dat we worden geconfronteerd met homofobie en we hopen ook dat het hierbij blijft. We hebben klacht ingediend bij de politie, maar aangezien het tegen onbekenden is, vrezen we er ook voor dat het zonder gevolg zal worden geklasseerd." De politie startte ondertussen wel een onderzoek naar de onbekende homofoben.
LEES OOK
HOMOFOBIE IN LUIK TOONT BELANG VAN IDAHOT AAN
RESULTATEN HAATMISDRIJVEN TEGEN HOLEBI & TRANSGENDERS IN EUROPA, BELGIE SCOORT SLECHT
HOLEBI FOBIE OP DE BELGISCHE WERKPLAATS WORDT TE WEINIG SERIEUS GENOMEN

Bron: kw.be & holebi info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 20 May, 2020 en 3647 keer gelezen.