Holebi- en transfobie blijft stijgen in Frankrijk.Aanvallen en beledigingen tegen de holebi & transgender+ gemeenschap in Frankrijk stegen in 2019 met meer dan 36 procent. Dit blijkt uit cijfers die zaterdag door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken werden vrijgegeven. "Homofobie is 'verankerd' in Frankrijk, gezien het feit dat een derde van de haatmisdaden tegen holebi en transgender+ personen stijgt,' klinkt het.

Uit het rapport blijkt dat homo, biseksuele en transgender mannen het vaakst slachtoffer zijn van haatmisdaden in Frankrijk. Maar ook lesbische biseksuele en transgender vrouwen blijven niet gespaard. Bij het aantal meldingen ging het in 33% van de gevallen om verbale agressie en in 28% van de gevallen om lichamelijke aanvallen en seksueel geweld. Slachtoffers waren in 75% mannen waarbij zes op de tien jonger dan 35 jaar.

De cijfers van het aantal meldingen zijn slechts het topje van de ijsberg. Want hoewel het aantal holebi en transgender+ slachtoffers dat aangifte doet jaar na jaar stijgt, doet een meerderheid nog steeds geen aangifte. In 2019 werden er 1.870 slachtoffers geregistreerd in het jaar 2018 waren dat er 2.380.

Een eerste stijging in het aantal holebi- en transfobe aanvallen ontstond al in 2013, maar vooral de laatste drie jaar blijft het aantal haatmisdaden enorm stijgen in het land. Hoogte punten in het aantal aanvallen was telkens een moment waarop holebi en transgender+ personen meer gelijke rechten kregen. Voorbeeld, in de periode dat Frankrijk het debat voerde rond de openstelling van het homohuwelijk (dat er kwam in 2013) was er meteen een stijging in het aantal holebi- en transfobe aanvallen, daarbij kwamen honderdduizenden Fransen op straat om te protesteren tegen het homohuwelijk en adoptie rechten. In géén enkel ander Europees land was er zoveel protest tegen het homohuwelijk of andere gelijke rechten wetten.

In 2019 kon je bij holebi info ook lezen over stijgende cijfers inzake haatmisdaden tegen holebi's en transgenders, voornamelijk in: Engeland, Wales, Schotland, Nederland, de Verenigde Staten en vanuit ons eigen Belgen landje.
LEES OOK
EUROPEES ONDERZOEK HAATMISDADEN & DISCRIMINATIE - BELGIE SCOORT NIET GOED - Mei 2020
MEER HOLEBI FOBIE IN BELGIE - IS SLECHTS TOPJE VAN DE IJSBERG - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 19 May, 2020 en 3581 keer gelezen.Reageer op dit bericht: