Vierde Europese land met verbod op conversie therapie, en 2de uitzonderingsland + lijstje.
Albanië wordt het vierde Europese land na Malta, Duitsland en Zwitserland waar conversie therapie bij wet verboden is. Het nieuws werd bekend gemaakt door de plaatselijke holebi & transgender organisatie Pink Embassy.

Het bestuursorgaan voor psychologen in Albanië verbood zaterdag de lang aangekondigde, in diskrediet geraakte en vernederde praktijk van conversietherapie tot verbazing en vreugde van talloze holebi en transgender activisten in het hele Europese land. "De beslissing plaatst de Orde van Psychologen in Albanië in de voorhoede van de instellingen die holebi en transgender+ rechten respecteren," aldus Pink Embassy.

Albanië wordt net als het Verenigd Koninkrijk een uitzonderingsland. Het verbod is geen wettelijk verbod maar enkel een uitspraak en verbod uitgeroepen door (geestelijke) gezondheidswerkers en aanverwanten, wat niet betekend dat het daarom minder belangrijk is, integendeel.

Pink Embassy zegt dat het goed nieuws is voor minderjarigen die vaak door hun ouders worden gedwongen conversie therapie te ondergaan. En hoewel er weinig meldingen waren over dergelijke therapieën in Albanië, was het toch een ernstig probleem.

Uit gegevens uit andere landen blijkt dat mensen die de therapie hebben meegemaakt 8,4 keer meer kans hebben om zelfmoord te plegen. Ze worden ook 5,9 keer meer blootgesteld aan hoge niveaus van depressie. Medische experts beschouwen psychologische om iemands seksuele geaardheid te veranderen pseudo-wetenschappelijk, ineffectief en gevaarlijk.

LIJSTJE LANDEN & PLAATSEN MET VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE
VERENIGDE STATEN
Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC + Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
LANDEN
Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
TWEE UITZONDERINGS LANDEN
- In het Verenigd Koninkrijk is er geen wet, maar alle gezondheidsorganisaties inclusief psychologen & psychiaters hebben een eigen verbod op de therapie.
- In China is er geen wet, maar dokters en anderen die de therapie geven kunnen worden gestraft indien ze worden aangeklaagd door één, maar liefst meerdere personen.
STATEN & GEBIEDEN WERELDWIJD
In Australië enkel verboden in de staat Victoria.
In Spanje enkel verboden in: Aragon - Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia.
In Canada enkel verboden in de staten: Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver.
LEES OOK
BELGIE LEGT OPNIEUW WETSVOORSTEL OP TAFEL ROND VERBOD CONVERSIE THERAPIE
NEDERLAND OVERWEEGT VOOR DE ZOMER VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 18 May, 2020 en 3901 keer gelezen.Reageer op dit bericht: