Latijns Amerikaans land schaft bloed geef verbod af, maar kiest wel voor 12 maand wachttijd + lijst.Brazilië is het volgende land op korte tijd dat het verbod op het geven van bloed door homo's biseksuele mannen en MSM afschaft. Het land koos er net als elf andere landen wel voor om een wachttijd in te voeren van 12 maanden.

Eerder verlaagde Australië, Canada en de Verenigde Staten hun wachttijd van 12 maanden naar 3 maanden. Allen deden dit naar aanleiding van de coronacrisis en het tekort aan bloed. En hoewel Brazilië nu ook zijn verbod op het geven van bloed door homo's biseksuele mannen en MSM afschaft kiest het wel voor een wachttijd van 12 maanden. Dit wil zeggen, men mag gedurende die periode géén seks hebben, pas daarna mogen homo's biseksuele mannen en MSM bloed geven.

De afschaffing van het verbod in Brazilië kwam er door een uitspraak van het hooggerechtshof dat oordeelde dat een verbod op het geven van bloed door homo's en biseksuele mannen ongrondwettelijk is. Toch zijn Braziliaanse holebi's niet helemaal tevreden. Ze hadden liever gezien dat hun land had gekozen voor geen wachttijd.

Brazilië land van zeer grote tegenstellingen
Hoewel Braziliaanse holebi's en transgenders bijna alle gelijke rechten hebben, inclusief het homohuwelijk en adoptie rechten, is er nog zéér veel holebi- en transfobie in het land. Met momenteel aan kop huidig president Jair Bolsonaro, die zichzelf recent in het openbaar 'een trotste homofoob' noemde.
Daarnaast is Brazilië nog steeds één van de meest gevaarlijke landen voor minderheidsgroepen. Jaarlijks worden er honderden holebi's en transgenders vermoord. Daarnaast kent het land in het algemeen al het hoogst aantal moorden in het algemeen. Opmerkelijk blijft het feit dat Brazilië jaarlijks de grootste Gay Pride parade ter wereld heeft met tussen de 1,5 en 3 miljoen deelnemers.

LIJST handje vol landen waar homo's biseksuele mannen en MSM bloed mogen geven mét of zonder wachttijd. MSM staat voor Mannen die Seks hebben met Mannen maar geen homo of biseksueel zijn, bijvoorbeeld sekswerkers. De wachttijd wil zeggen men mag gedurende een bepaalde tijd geen seks hebben voor het geven van bloed
Landen zonder wachttijd of voorwaarden
Argentinië - Italië - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay - Spanje en Zuid-Afrika.
Landen met wachttijd 3 maanden geen seks
Australië - Canada - Engeland - Noord-Ierland - Verenigde Staten en Wales.
Landen met wachttijd 4 maanden geen seks
Nederland, Frankrijk en Denemarken.
Landen met wachttijd 12 maanden geen seks
België - Brazilië - Duitsland - Finland - Hong Kong - Ierland - Israël - Japan - Nieuw Zeeland - Zweden en Zwitserland.
LEES OOK
WEER LAND DAT WACHTTIJD BLOED GEVEN VERLAAGT DOOR CORONACRISIS
HOMO'S KUNNEN CORONA VIRUS PATIENTEN HELPEN MAAR MOGEN NIET
GEEN TOENAME HIV NA OPHEF BLOED GEEF VERBOD MANNEN DIE SEKS HEBBEN MET MANNEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 11 May, 2020 en 2934 keer gelezen.Reageer op dit bericht: