Opnieuw land dat conversie therapie (wordt hetero therapie) verbiedt + lijst.De Duitse Bondsdag (parlement) heeft een wet aangenomen die elke zogenaamde 'therapie' die tot doel heeft de seksuele geaardheid van minderjarigen te veranderen volledig verbiedt.

De wet verbiedt het aanbieden van conversietherapie. Op het overtreden van de wet staat een celstraf van maximaal 1 jaar, voor het aanbieden, bemiddelen of adverteren voor de therapie staat een geldboete van maximaal 30.000 euro.

Volgens de conservatieve Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn benadrukte: “Homoseksualiteit is geen ziekte. Daarom is de term therapie misleidend.'

Uit een vorig jaar uitgevoerd Brits onderzoek bleek dat een op de vijf holebi's die een conversietherapie hadden ondergaan, later zelfmoord probeerde te plegen. Een ander onderzoek, gepubliceerd in 2019, toonde aan dat transgenders die de therapie ondergingen meer dan de helft van hen later zelfmoord pleegde of probeerde plegen.

Ook onderzoeken van langer geleden tonen aan dat conversie therapie gevaarlijk is met depressies en zelfmoorden en pogingen tot gevolg. Uit eerdere verslagen en vooral getuigenissen van voornamelijk minderjarigen blijkt dat er bij sommige therapieën gebruik wordt gemaakt van lichamelijk en seksueel geweld en misbruik. Zowel de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) als tal van wereldwijde organisaties van psychiaters, psychologen, wetenschappers en artsen veroordelen conversie therapie en beschouwen het als zéér gevaarlijk.

Lijstje landen en plaatsen met verbod op conversie therapie
Verenigde Staten: Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC.
En ook: Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).

Landen Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland en weldra dus ook Duitsland.

TWEE UITZONDERINGSLANDEN
- In het Verenigd Koninkrijk is er geen wet, maar alle gezondheidsorganisaties inclusief psychologen & psychiaters hebben een eigen verbod op de therapie.
- In China verbied men dokters en anderen de therapie uit te oefenen wanneer ze worden aangeklaagd door één of meerdere personen.

Staten & gebieden wereldwijd
In Australië enkel verboden in de staat Victoria.
In Spanje enkel verboden in: Aragon - Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia.
In Canada enkel verboden in de staten: Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver.

Belgie
In 2018 wilde N-VA werk maken om ook bij ons conversie therapie te verbieden. Maar, door een combinatie van een kibbel kabinet, het vallen van een regering en verkiezingen, en ondertussen nog steeds geen volwaardige regering en ondertussen ook nog eens de coronacrisis blijft alles onder het stof liggen.

Nederland
Het Nederlandse Kamerlid Zohair El Yassini van de partij VVD, liet in maart van dit jaar weten dat hij nog voor de zomer met een wetsvoorstel rond een verbod op conversie therapie komt.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 09 May, 2020 en 3694 keer gelezen.Reageer op dit bericht: