Joe Biden krijgt steun van grootste holebi & trans+ rechten organisatie + video.Joe Biden heeft de goedkeuring gewonnen van het Human Rights Campaign, de grootste holebi (Homo, Lesbisch, Biseksueel) en transgender+ rechtengroep in de VS. Human Rights Campaign (HRC) heeft woensdag officieel de goedkeuring van de voormalige vice-president en vermoedelijke Democratische presidentskandidaat aangekondigd. Acht jaar geleden prees het HRC Biden al vanwege het feit dat hij als eerste opkwam voor het homohuwelijk terwijl Obama toen nog evolueerde over de kwestie, en zich pas later officieel uitsprak als voorstander.

In haar goedkeuring haalde het HRC het record van Biden aan ter ondersteuning van gelijkheid als vice-president en zijn uitgebreide holebi en transgender+ beleidsplan voor de race van 2020. HRC-president Alphonso David zei: “Vice-president Joe Biden is de leider die onze gemeenschap en ons land op dit moment nodig hebben. Zijn toewijding om de gelijkheid van holebi en transgender+ personen te bevorderen, ook al was dat toen niet populair, het heeft ons land en onze beweging enorm vooruit geholpen."

David, een burgerrechtenadvocaat die vorig jaar hoofd van het HRC werd, voegde er aan toe: "In november kan de inzet niet hoger zijn. Veel te veel holebi en transgender+ personen, en met name degenen die het meest kwetsbaar zijn, worden geconfronteerd met discriminatie, intimidatie en geweld, simpelweg vanwege wie ze zijn en van wie ze houden. Maar in plaats van ze te steunen, hebben Donald Trump en Mike Pence de afgelopen drie en een half jaar tal van gelijke rechten teruggedraaid en de bescherming voor holebi en transgender+ personen ingetrokken. Joe Biden wordt een president die voor ons allemaal opkomt. HRC en onze meer dan drie miljoen leden en supporters zullen dag en nacht werken om ervoor te zorgen dat hij de volgende president van de Verenigde Staten wordt."

In 2016 steunde het HRC presidentskandidaat Hillary Clinton die uiteindelijk verloor van Donald Trump.

Ondertussen blijkt dat ook het Centrum voor Transgendergelijkheid (NCT) Biden steunt. President Maria Keisling zei: "President Trump heeft al meermaals de transgender gemeenschap aangevallen, de transgenderzorg verworpen, transgender studenten in gevaar gebracht en heeft een consequente en niet-aflatende poging gedaan om de bescherming voor holebi en transgender+ Amerikanen terug te draaien. Joe Biden is de duidelijke keuze als president van de Verenigde Staten en het NCT is trots op hem en steunt hem voluit."

Bekijk hier onder een campagne video van het HRC. Daar onder een link naar een nieuws bericht met alle beloftes én verwezenlijkingen van Joe Biden betreffende holebi en transgender+ personen.


LEES OOK
WAT BELOOFT PRESIDENTSKANDIDAAT JOE BIDEN & WAT DEED HIJ AL VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS?

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 08 May, 2020 en 3380 keer gelezen.Reageer op dit bericht: