Sam Bettens vlog: 1 jaar aan de testosteron + video.Sam Bettens vierde woensdag het nemen van 1 jaar testosteron in zijn transitie van vrouw naar man. In zijn wekelijkse vlog vertelt hij over dat jaar en meer zaken terwijl hij net als vele andere in lockdown zit vanwege de coronacrisis.

Eén van de dingen die Sam vertelde in de vlog is het feit dat hij blij is dat zijn stem nauwelijks veranderd is. Net genoeg om op te merken dat hij man is, net niet genoeg om toch nog te kunnen blijven zingen als voorheen. Verder voegt hij daar aan toe dat hoe later je met testosteron begint hoe minder effect dat heeft op onder andere je stem. Wat eigenlijk betekent dat het oké is dat transgender kinderen nog voor de pubertijd testosteron nemen, iets waar bovendien niet licht wordt over gegaan en gebeurd in samen spraak met ouders therapeuten en transgender deskundigen.

Ook vertelt Sam dat zijn transitie eigenlijk maar geleidelijk aan gaat, en dat dit enerzijds niet tof is, omdat je als trans persoon eigenlijk liever zou willen dat alles gisteren veranderde, maar dat het anderzijds beter is dat het niet te snel gaat zodat anderen meer tijd krijgen om er aan te wennen. Ook gaf Sam toe dat hij eigenlijk 46 jaar wachtte om te starten met testosteron en zijn transitie, omdat hij niet langer wilde leven als Sarah, maar dat hij anderzijds ook beseft, dat hoewel hij 46 jaar wachtte bedenkt wat zijn dan nog één of twee jaar.

Waar Sam verder nog over vertelt ontdek je in de onderstaande video, vanuit lockdown in de Verenigde Staten:


Sam Bettens links
- Sam op YouTube (vlogs) => Klik hier
- Sam op Facebook => Klik hier
- Sam op Twitter => Klik hier
- Sam op Instagram => Klik hier
LEES OOK
VROUW VAN SAM BETTENS WAS TRANSGENDER ONDERWERP EVEN BEU + VIDEO - 2020
SAM BETTENS OVER AANVAARDING DOOR ZIJN VIER KINDEREN + VIDEO - 2019
BELGIE AAN TOP TRANSGENDER ZORG, MAAR 600 MENSEN OP WACHTLIJST + CIJFERS - - 2020
GENT GEEFT TRANS VROUW EIGEN PAD IN DE STAD - 2020
PUBERTEIT BLOKKERS ZIJN LEVENSREDDENDE MEDICIJNEN VOOR TRANS TIENERS - 2020

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 07 May, 2020 en 3811 keer gelezen.