Puerto Ricaanse prof volleybal speler uit de kast.Zopas kwam de 31-jarige Internationale Puerto Ricaanse prof volleybal speler Dennis Del Valle uit de homo kast. Del Valle, die voorheen deel uitmaakte van het nationale volleybalteam van Puerto Rico en nu in Zwitserland speelt, deed zijn coming out in een interview met de Zwitserse website 24 Heures.

Hij zei: 'Dit is het moment om te spreken. Er moeten veel jonge atleten zijn die in het geheim leven, in Zwitserland en elders. Op mijn niveau heb ik een succesvolle carrière gehad. Ik hoop dat ze tegen zichzelf zullen zeggen: 'Waarom ik niet?', Misschien kan ik iemands leven veranderen. Als ik me uitspreek, kan iemand vertrouwen krijgen, zich veiliger voelen en niet stoppen met sporten uit angst voor afwijzing."

De speler zei dat hij er spijt van heeft dat hij niet eerder tegenover zijn teamgenoten uit de kast is gekomen. “Ik wilde vooral de chemie van het team niet breken, dat het voor sommigen raar zou kunnen worden in de kleedkamer, dat ze dingen bedenken, zich fixeren op mijn homoseksualiteit, niet meer durven te douchen in mijn bijzijn , of wat dan ook. "Als ik in de kamer kom, ben ik daar om te werken. Het is mijn prioriteit. Ik ben hier niet om naar mannen te kijken of te flirten."

In de nasleep van het interview bedankte Del Valle degenen die goede wensen stuurden. Hij zei: “Ik wilde dit platform niet gebruiken om de wereld mijn verhaal te vertellen, maar om te proberen andere mensen te inspireren, kinderen, vooral atleten die niemand hebben om naar op te kijken. Ik heb dit niet voor mezelf gedaan, ik had niet de hele wereld nodig om te weten dat ik homo was. Ik was al blij en trots op wie ik ben.Voor mij was het belangrijk om mijn verhaal te kunnen delen en andere jonge kinderen te kunnen inspireren die dezelfde situatie kunnen of doormaken, zodat ze iemand kunnen hebben om mee om te gaan! Bedankt voor alle liefdevolle berichten van steun, respect en waardering. Het betekent op dit moment veel voor me."

LEES OOK
IERSE ATLETIEKER UIT DE KAST WIL VOORBEELD ZIJN VOOR ANDEREN + LIJSTJE
EERSTE ARGENTIJNSE PROF BASKETBAL SPELER UIT DE KAST + LIJSTJE
EERSTE ZWITSERSE PROF WORSTELAAR UIT DE KAST + LIJSTJE
CANADESE OLYMPISCHE SPORTER UIT DE KAST + LIJSTJE
VOOR HET EERST NEEMT TRANSGENDER DEEL AAN AMERIKAANSE OLYMPISCHE SELECTIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 07 May, 2020 en 3755 keer gelezen.Reageer op dit bericht: