Amerikanen willen dat men ook holebi's & transgenders opneemt in verdeling coronavirus patiënten.Staatswetgevers dringen er bij Amerikaanse functionarissen op aan om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van slachtoffers van het coronavirus vast te leggen, aangezien de gegevens tijdens de pandemie van cruciaal belang kunnen zijn voor de veiligheid van de holebi en transgender+ gemeenschap. De CDC (Centers for Disease Control) verdeelt momenteel coronavirus patiënten op locatie, ras, geslacht en leeftijd, maar niet op seksuele geaardheid of genderidentiteit.

De informatie zou essentieel kunnen zijn, omdat wordt gedacht dat de holebi en transgender+ gemeenschap bijzonder kwetsbaar is voor het coronavirus vanwege het hogere aantal rokers, Hiv en kanker, in combinatie met systematische barrières voor de gezondheidszorg. (waar over je eerder bij holebi info kon lezen, link onderaan).

Van andere minderheidsgroepen zoals Afro-Amerikanen en Latino's is aangetoond dat ze een hoger sterftecijfer en infectiepercentage hebben dan het grote publiek, maar zonder gegevens over seksuele geaardheid en genderidentiteit is het onmogelijk om te bepalen of er in de holebi en transgender+ gemeenschap hetzelfde gebeurd.

Vrijdag organiseerden wetgevers uit New York, Californië, Colorado en Pennsylvania een virtueel gemeentehuis waarin werd opgeroepen tot het verzamelen van holebi en transgender+ gegevens op staats- en federaal niveau. "Als je niet weet waar het pijn doet, weet je nooit hoeveel pijn het doet en repareer je nooit wat pijn doet," zei Malcolm Kenyatta, Democratisch vertegenwoordiger van de staat Pennsylvania.

Anno 2 mei telt de VS het hoogste aantal bevestigde gevallen van het coronavirus wereldwijd, met meer dan een miljoen infecties en ten minste 65.605 sterfgevallen. "Je kunt een probleem dat je niet kunt zien, niet aanpakken", zei Randall Sell, professor aan de School of Public Health van de Drexel University die gespecialiseerd is in holebi en transgender+ demografie. "Het zou hele gemeenschappen kunnen vernietigen en we weten het niet."

Holebi en transgender organisaties melden velen vragen vanuit de gemeenschap, vooral van ouderen die vaker alleen wonen en geen netwerken hebben in vergelijking met hun heteroseksuele leeftijdsgenoten. Jack Turban, arts in de psychiatrie in het Massachusetts General Hospital zegt: "We mogen niemand vergeten, zoals dakloze holebi en transgender jongeren die een hoger risico lopen omdat ze zich minder kunnen houden aan afstand en geen toegang hebben tot voldoende hygiëne. En mensen met Hiv die mogelijk een aangetast immuunsysteem hebben waardoor ze meer risico lopen, en nog zo veel anderen binnen de holebi en transgender+ gemeenschap. Geneeskunde heeft een lange geschiedenis in het negeren van minderheidsgroepen, waaronder holebi's en transgenders, wat resulteert in slechtere gezondheidsresultaten. We kunnen die fouten niet blijven maken”.
LEES OOK
HOLEBI EN TRANSGENDER+ PERSONEN MEER KANS OP CORONAVIRUS DOOR 3 RISICO FACTOREN
BRITSE HOLEBI & TRANS SENIOREN KRIJGEN ZEER NODIGE HULP IN TIJDEN VAN CORONACRISIS
SOMMIGE HOMO'S KUNNEN CORONAVIRUS PATIENTEN HELPEN MAAR MOGEN DAT NIET
VN ZEGT LANDEN CORONAVIRUS NIET GEBRUIKEN OM RECHTEN HOLEBI & TRANS TE ONDERMIJNEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 03 May, 2020 en 4540 keer gelezen.Reageer op dit bericht: