Weer land dat wachttijd (geen seks) bloed geven voor homo's bi-mannen en msm verlaagt vanwege Coronacrisis + lijst.Noord-Ierland is het volgende land dat zijn wachttijd (geen seks) voor homo's biseksuele mannen en MSM verlaagt van 12 maanden naar 3 maanden. Eerder deden de Verenigde Staten, Canada en Australië hetzelfde.

Noord-Ierland sluit zich nu aan bij Engeland en Wales die sinds 2017 hun wachttijd al veranderde naar drie maanden. Die wachttijd betekent dat homo's biseksuele mannen en MSM geen seks mogen hebben gedurende bepaalde tijd. De wachttijd van 12 maanden blijft wel bestaan voor iedereen (ook hetero's) die het Hiv preventie medicijn PrEP neemt. Dat geldt ook voor alle andere landen met een beleid.

Coronavirus
Het handje vol landen dat nu een beleid heeft inzake bloed geven door homo's biseksuele mannen en MSM heeft verschillende wacht periodes maar er komen er steeds meer bij die kiezen voor de periode van drie maanden. De reden daarvoor is erg simpel, namelijk het coronavirus waardoor bloedbanken wereldwijd steeds meer bloed nodig hebben.

Wachttijd
Het feit dat de meeste landen nog steeds kiezen voor een wachttijd, ongeacht hoe lang die is, blijft zorgen voor kritiek. Van de dertig landen met een beleid inzake het geven van bloed door homo's biseksuele mannen en MSM, zijn er slechts acht zonder wachttijd.

Plasma
Een ander hekel punt is het feit dat er nu in dit coronavirus tijdperk naast bloed ook hoge nood is aan plasma. Het plasma van mensen die het coronavirus overleefden kan dienen ter genezing van erg zieke coronavirus slachtoffers. Eén groot probleem: homo's biseksuele mannen en MSM mogen in de meeste landen geen plasma doneren. Sommige landen staan het wel toe maar dan onder dezelfde voorwaarden als het geven van bloed.

Afschaffen wachttijd is mogelijk
Ondertussen blijkt dat nog enkele landen nadenken over een verlaging van de wachttijd, en in sommige landen gaan stemmen op om de hele wachttijd af te schaffen. Vanuit de Verenigde Staten werd er eerder dit jaar vanuit een grote studie bewezen dat het opheffen van een bloedverbod voor homo's biseksuele mannen en MSM niet zorg voor meer besmet bloed. Eén reden, samen met betere en vooral veiligere test methoden van gedoneerd bloed, om wereldwijd wachttijden af te schaffen en in alle andere landen zonder beleid hun verbod op het geven van bloed door homo's biseksuele mannen en MSM op te heffen. Helaas, zal dat, vooral in het laatste geval niet meteen voor morgen zijn.

Lijstje waar homo, biseksuele mannen en MSM bloed mogen geven, al dan niet onder voorwaarden. (MSM staat voor mannen die seks hebben met mannen, deze mannen zijn heteroseksueel en hebben of ooit eens seks gehad met een man of hebben sporadisch seks met een man, bv sekswerkers).

Landen zonder wachttijd of voorwaarden
Argentinië - Italië - Mexico - Portugal - Thailand - Uruguay - Spanje en Zuid-Afrika.
Landen met wachttijd 3 maanden geen seks
Engeland - Wales - Canada - de Verenigde Staten - Australië en weldra dus ook Noord-Ierland.
Landen met wachttijd 4 maanden geen seks
Nederland, Frankrijk en Denemarken.
Landen met wachttijd 12 maanden geen seks
België - Brazilië - Duitsland - Finland - Hong Kong - Ierland - Israël - Japan - Nieuw Zeeland - Zweden en Zwitserland.
LEES OOK
GEEN TOENAME HIV NA OPHEF BLOED GEEF VERBOD MANNEN DIE SEKS HEBBEN MET MANNEN
AUSTRALIE GAAT WACHTIJD BLOED GEVEN HOMO'S BI-MANNEN EN MSM VERKORTEN MAAR...
HOMO'S KUNNEN CORONA VIRUS PATIENTEN REDDEN MAAR MOGEN NIET
NEDERLANDSE BLOEDBANK DOET ONDERZOEK NAAR CORONAVIRUS EN SLUIT DAARBIJ HOMO'S UIT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 01 May, 2020 en 4901 keer gelezen.Reageer op dit bericht: