Plus honderdduizenden doden en Trump brengt coronavirus herdenkingsmunten uit.Wat een land doet in strijd tegen het Coronavirus (Covid-19) is erg verschillend. In de Verenigde Staten telt men ondertussen al meer dan 1 miljoen besmette personen en meer dan 60.000 doden, waarbij holebi & transgender+ personen onevenredig zwaar getroffen worden. En wat doet de president?

Het Witte Huis is druk bezig met het verkopen van herdenkingsmunten van Covid-19. De munt die 125 dollar kost heeft aan de ene kant een afbeelding van het coronavirus en aan de andere kant het presidentiƫle podium. De munt bestaat in drie versies met de woorden: 'World VS Virus' en 'We Fought the Unseen Enemy' en 'Everyday Heroes Suited Up'.

Daarnaast bevat de munt ook de namen van mensen die betrokken zijn bij de coronavirus-taskforce; president Donald Trump, vice-president Mike Pence, secretaris van de schatkist Steve Mnuchin, chirurg-generaal Dr. Jerome Adams, coronavirus-responscoƶrdinator Dr. Deborah Birx en directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases Dr. Anthony Fauci.

De munt is de elfde in de 'wereldwijd erkende' serie herdenkingsmunten van de cadeauwinkel van het Witte Huis. Nummer zeven in de serie heet 'President Donald J Trump: A Study in Genius', wat blijkbaar de zogenaamde 'geniale denkvaardigheden en bewezen successen van president Donald J Trump' symboliseert.

Eerder deze week stuurde Trump twee straaljager stuntteams de lucht in om de coronastrijders een hart onder de riem te steken. Het gebaar kreeg zowel negatieve als positieve commentaar. De tegenstanders zeggen: 'dit is 'bullshit' straaljagers laten overvliegen terwijl mensen sterven en mensen geen middelen hebben om te helpen.'

Met andere woorden, terwijl het Witte Huis nu munten verkoopt sterven er dagelijks duizenden mensen in de VS. Mensen die hadden geholpen kunnen worden indien de president en zijn team onder andere voldoende geld hadden vrij gemaakt zodat zorgverleners voldoende materiaal zouden hebben. Meest getroffen zijn armen, minderheidsgroepen en holebi's en transgenders. Deze laatste groep wordt onder andere meer getroffen door het beleid dat stelt dat gezondheidsmedewerkers holebi's en transgenders gezondheidszorg mogen weigeren op basis van religieuze overtuiging, ook andere discriminerende redenen tellen mee.

In maart stuurde honderden gezondheidswerkers een open brief om er op te wijzen dat holebi's en transgenders een grote risico lopen in deze tijden van het coronavirus.
LEES OOK
OPEN BRIEF MET DRIE RISICO FACTOREN VOOR HOLEBI & TRANS INZAKE CORONAVIRUS
LOCKDOWN REGELS TREFFEN TRANSGENDERS EN NIET BINAIRE PERSONEN HARD IN PANAMA
VN ZEGT LANDEN CORONAVIRUS NIET GEBRUIKEN OM HOLEBI & TRANS RECHTEN TE ONDERMIJNEN
HOMO'S KUNNEN CORONAVIRUS PATIENTEN HELPEN MAAR MOGEN DAT NIET
NEDERLANDSE BLOEDBANK ONDERZOEKT CORONAVIRUS EN SLUIT DAARBIJ HOMO'S UIT
CORONAVIRUS BELGIE - BOODSCHAP VOOR HOLEBI'S TRANSGENDERS EN HETERO'S EN SEKS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 01 May, 2020 en 5041 keer gelezen.Reageer op dit bericht: