Turkse hartchirurg ontslagen in Duitsland omdat hij holebi en transgender zijn een ziekte noemde.Een Turkse hartchirurg (foto) in Duitsland, is ontslagen nadat hij homoseksualiteit als een ziekte had beschreven, in dezelfde week als de belangrijkste islamitische geestelijke van Turkije, waar over je dinsdag bij holebi info kon lezen, zei dat homo's 'ziekte en verval' veroorzaken en dat homoseksualiteit het 'kwaad is dat men moet bestrijden'.

Dokter Metin Çakır die werkte in de Karlsruhe Helios Kliniek in Karlsruhe, Duitsland, en op sociale media een bericht plaatste waarin hij schreef: "Als arts zou ik willen zeggen dat homoseksualiteit en transseksualiteit ziekten zijn." De opmerking sloot aan bij de uitspraken van Ali Erbaş, een vooraanstaande islamitische geestelijke in Turkije.

Meteen de volgende dag werd de arts ontslagen. Het ziekenhuis zei: "De uitspraken in kwestie zijn op geen enkele manier in overeenstemming met de principes van ons ziekenhuis."

Verder blijkt dat na de uitspraak van de Turkse geestelijke president Erdogan afgelopen maandag officieel verkondigde dat hij volledig achter de woorden en standpunten van de geestelijke staat. Erdogan deed zijn uitspraak nadat de geestelijke door verschillende mensen op sociale media werd veroordeeld, waarna hij zelfs zei: "Een aanval tegen Erbaş zijn een aanval op de staat. Wat hij zei was absoluut waar." Ondertussen zou er volgens reuters zelfs een onderzoek worden ingesteld naar enkelen die de geestelijke op sociale media aanvielen met het argument dat hun aanval 'een belediging is voor de religieuze waarden van het land.'
LEES OOK
TURKSE GEESTELIJKE PREEKT AAN BEGIN VAN VASTENMAAND TEGEN HOLEBI'S

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 30 April, 2020 en 2024 keer gelezen.Reageer op dit bericht: