Eerste echte regenboogbrug staat in Nederland + lijstje.Nederland heeft een regenboog brug, deze schitterd in de stad Delft in de provincie Zuid Holland. Met de brug wil de stad laten zien dat iedereen welkom is en zichzelf mag zijn. De regengboog kleuren staan wereldwijd symbool voor holebi & transgender pride en komt vooral voor op vlaggen. Voor zo ver bekend is de regenboogbrug uniek in zijn soort.

Vorig jaar vroegen holebi's en transgenders uit Delft de gemeente om een regenboogzebrapad. Omdat verkeersexperts daar te veel problemen mee hadden koos de stad voor een andere optie, namelijk een regenboogbrug. Er werd gekozen voor de bestaande brug, gelegen pal tegenover het station.

De stad liet weten de brug te beschouwen als eerste symbool waarmee Delft naar bezoekers uitstraalt dat het een holebi en transgender vriendelijke stad is. Ook beloven ze samen met de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH) te kijken naar nog meer opties voor regenboog-kunstwerken in Delft.

Op dit moment heet de brug nog 'de Poppeburg' maar zeer waarschijnlijk zal de brug in de nabije toekomst een andere naam krijgen. Mogelijk zullen holebi's transgenders en sympathisanten worden opgeroepen een naam voor te stellen waaruit de stad dan zal kiezen.

In Nederland liggen er regenboogzebrapaden in de volgende gemeenten en steden
(opgelet dit lijstje is mogelijk niet compleet)

Alkmaar - Almelo - Amsterdam - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Bergen op Zoom - Breda - Den Bosch - Den Haag - Dordrecht - Emmeloord - Gouda - Groningen - Haarlem - Helmond - Hoorn - Hoofddorp - Krimpen aan den IJsel - Leiden - Maassluis - Maastricht - Nijmegen - Oss - Rotterdam - Schiedam - Tilburg - Utrecht - Venlo - Vlissingen - Zaandam en Zwolle.
LEES OOK
OOK KLEIN ANTWERPS STADJE KRIJGT WELDRA EEN REGENBOOGZEBRAPAD + LIJSTJE - - 2020
NEDERLANDSE STAD KRIJGT ALS EERSTE IN EUROPA EEN TRANSGENDER ZEBRAPAD - - 2019
KEN JE HOLEBI TRANSGENDER EN ANDERE VLAGGEN EN SYMBOLEN

Bron: indebuurt.nl en holebi info - April 2020

Dit bericht is gepost op 27 April, 2020 en 3393 keer gelezen.Reageer op dit bericht: