Protest en petitie tegen maatregelen inzake transgender jongeren door Britse politica.Al meer dan 27.000 mensen ondertekende een petitie tegen maatregelen van de Britse minister Liz Truss betreffende transgender minderjarigen naar aanleiding van de hervorming van de Gender Recognition Act.

De Britse politica van de Conservatieve Partij die minister is voor Internationale Handel en minister voor Vrouwen en Gelijkheid in het kabinet van Boris Johnson, wil transgender minderjarigen verbieden te starten met transitie van man naar vrouw of van vrouw naar man. Het gaat daarbij niet om geslachtsveranderende operaties want deze kunnen pas vanaf 18 jaar. Het gaat daarbij dan wel om het starten van het nemen van hormonen en/of pubertijd blokkers.

Volgens Truss moet het verbod er komen ter bescherming van transgender minderjarigen tot het maken van foute beslissingen. "Ik ben er sterk van overtuigd dat volwassenen de vrijheid moeten hebben om hun leven te leiden zoals zij dat nodig achten, maar ik denk dat het erg belangrijk is dat terwijl minderjarigen nog steeds hun besluitvormingsvermogen ontwikkelen, we hen beschermen tegen het nemen van die onomkeerbare beslissingen.

Meteen na de aankondiging ontstonden er tal van protesten waaronder de opgestarte petitie. Tal van transgender organisaties, dokters en psychologen zeggen dat de maatregel betreffende minderjarige transgenders zullen zorgen voor een explosieve stijging in het aantal zelfmoorden onder transgender minderjarigen. Ook vreest men voor meer discriminatie en pesterijen op scholen. Eerder dit jaar bleek uit Amerikaans onderzoek dat pubertijd blokkers levensreddende 'medicijnen' zijn voor transgender tieners.
LEES OOK
PUBERTIJD BLOKKERS ZIJN LEVENSREDDENDE MEDICIJNEN VOOR TIENERS
UNIEK NEDERLANDS KINDERZIEKENHUIS OPENT TRANSGENDER KIND AFDELING
15-JARIGE VLAAMSE TRANSGENDER TIENER ZIET TRANSITIE IN WATER VALLEN DOOR CORONA CRISIS
AMPER VERSCHIL TUSSEN TRANSGENDER EN NIET TRANSGENDER KINDEREN - December 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 27 April, 2020 en 3151 keer gelezen.Reageer op dit bericht: