Regenbooghuis Limburg: minder nood aan gesprekken & minder last van pesterijen door coronacrisis + nuttige linksVanuit het Regenbooghuis (koepel holebi & transgender organisaties van de provincie) komt het nieuws dat 1: holebi's en transgenders door de lockdown en de coronacrisis blijkbaar minder worden geconfronteerd met pesterijen, en 2: dat holebi's en transgenders in Limburg minder nood hebben aan een gesprek en begeleiding.

Het is opzich best opmerkelijk dat het Limburgse Regenbooghuis minder vragen om gesprekken of begeleiding krijgt van holebi's en transgenders in deze tijden dat mensen toch best eenzaam kunnen zijn. Misschien is één van de redenen dat holebi's en transgenders niet weten dat medewerkers van het Limburgse Regenbooghuis ook nu nog steeds te bereiken zijn, en zelfs net is toegenomen. Met andere woorden; men kan nog altijd via telefoon, mail, whatsapp, messenger contact opnemen voor vragen, een gesprek enz..

Een tweede reden dat holebi's en transgenders mogelijk minder nood hebben aan begeleiding of het stellen van vragen is het feit dat het Limburgse regenbooghuis af en toe online, via Facebook, praat momenten organiseert, want die hebben echt wel succes. "Mensen willen elkaar toch blijven ontmoeten op één of andere manier om hun bezorgdheden met elkaar te kunnen delen. Normaal gezien kunnen ze elkaar treffen in ons café maar dat is nu dicht. De online babbelsessies zijn blijkbaar een goed alternatief, aldus Manon van Engelen van het Regenbooghuis, die verder zegt:

"We hebben niet de indruk dat veel van onze regelmatige bezoekers, door de coronacrisis en de lockdown, meer problemen hebben", zegt Manon van Engelen. "Dat ze met vanalles worstelen of het mentaal moeilijk hebben bijvoorbeeld. Dat merken we toch niet aan de berichten die via mail en sociale media binnenkomen. Er waren wel mensen om wie we ons zorgen maakten. Die hebben we zelf gecontacteerd maar gelukkig gaat het goed met hen."

Sommige holebi's en transgenders zeggen dat ze de lockdown als heel veilig ervaren", gaat Manon van Engelen nog verder. "Ze zeggen dat ze geen last meer hebben van pesterijen nu ze niet meer naar hun werk moeten. En omdat ze veel minder buitenkomen, moeten ze ook geen starende of afwijzende blikken trotseren. Natuurlijk is dat pijnlijk om te horen want daaruit blijkt hoe hard het leven voor sommige holebi's en trangenders in normale omstandigheden is en met hoeveel tegenkanting en onbegrip sommige holebi's en transgenders te maken krijgen."

NUTTIGE LINKS
- Links naar holebi, trans, hetero.. hulpverlening, info websites en landelijke groepen => Klik hier
- Links naar holebi vriendelijke advocaten, notarissen, therapeuten => Klik hier
- Links naar alle Vlaamse holebi, trans, bi organisaties => Klik hier
- Links naar tal van (aparte) info over holebi & transgender => Klik hier

- Regenbooghuis Limburg - website => Klik hier en Facebook => Klik hier

- Roze Huis (Regenbooghuis) Antwerpen - website => Klik hier en Facebook => Klik hier

- Rainbowhouse Brussel - website => Klik hier en Facebook => Klik hier

- Casa Rosa (Regenbooghuis O-Vlaanderen) - website => Klik hier en Facebook => Klik hier

- UniQue (Regenbooghuis Vlaams-Brabant) - website => Klik hier en Facebook => Klik hier

- Rebus (Regenbooghuis W-Vlaanderen) - website => Klik hier en Facebook => Klik hier
LEES OOK
REGENBOOGHUIS LIMBURG GAAT OP ZOEK NAAR DIGITALE REGENBOOGVLAGGEN, DOE MEE
NIEUW LGBT STEUN - VOOR ALLE BELG HOLEBI & TRANSGENDERS in tijden van corona en daarna
CORONA VIRUS BELGIE - HEB GEEN SEKS EN LET OP VOOR BEPAALDE SOA'S
HOLEBI'S EN TRANS DOOR 3 RISICO FACTOREN MEER VATBAAR VOOR CORONAVIRUS

Bron: holebi info en vrt.be - April 2020

Dit bericht is gepost op 24 April, 2020 en 3234 keer gelezen.