Meest diverse rechter ooit aangesteld in Hoogste Hof Washington + video.Met rechter Grace Helen Whitener, 44, heeft de staat Washington de eerste benoemde zwarte, vrouwelijke, lesbische gehandicapte, immigrante en rechter in het hooggerechtshof van de staat, waardoor het meteen gaat om de meest diverse aanstelling in de geschiedenis van Washington.

Grace Helen Whitener, 55, is geboren en getogen in Trinidad maar verhuisde op haar zestiende naar de VS voor medische zorg. Ze behaalde haar diploma aan het Baruch College in New York en de Seattle University School of Law, en werkte als aanklager, openbare verdediger en privé advocaat voordat ze eerder de eerste openlijke zwarte holebi rechter in Washington werd.

"Ik geloof dat als gemarginaliseerd individu als zwarte, lesbische, vrouwelijke, immigrant en gehandicapte rechter mijn perspectief een beetje anders is", zei ze kort voor haar benoeming bij het Hooggerechtshof. Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen die deze rechtszaal binnenkomt zich welkom voelt, zich veilig voelt en het gevoel heeft dat ze een eerlijk gehoor krijgen."

Gedurende haar hele carrière was Whitener een uitgesproken voorstander van gerechtelijke diversiteit. Ze is covoorzitter van de Washington State Minority and Justice Commission en heeft geprobeerd gemarginaliseerde gemeenschappen voor te lichten over het rechtssysteem.

Whitener werd benoemd tot lid van het hoogste gerechtshof van Washington door de gouverneur van de staat, de democratische gouverneur Jay Inslee, die eerder ook Raquel Montoya-Lewis, de eerste inheemse Amerikaanse rechter aanstelde. Volgens velen dient het ook als duidelijk contrapunt voor het federale hooggerechtshof van Trump, dat met de dag mannelijker, ouder en blanker wordt.

Hier onder kan je een korte video bekijken waarin Whitner onder andere verteld, dat ze ondanks het feit dat ze al lang rechter is, ze nog niet zo lang geleden de toegang tot het gerechtshof werd geweigerd omdat ze zwart is.


LEES OOK
WASHINGTON IS TIENDE AMERIKAANSE STAAT DIE GAY PANIC DEFENCE WET AFSCHAFT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 24 April, 2020 en 3133 keer gelezen.Reageer op dit bericht: