Ook Vlaams zanger Christoff zit in zijn kot, en ook dit jaar geen huwelijk.Ook Vlaams Schlagerzanger Christoff, 42, zit in 'zijn kot', al is hij niet alleen, vermits hij samen woont met zijn vriend Ritchie (foto). Ondertussen is het koppel al twee jaar verloofd, en gezien de coronavirus maatregelen is de kans groot dat er ook dit jaar geen huwelijk komt. Een interview...

Hoe gaat het met Christoff. Financeel kan hij tegen een stootje, maar nu er ook optredens voor eind augustus worden geannuleerd, begint de onderzekerheid bij de zanger te knagen. En niet alleen professioneel. “Ik maak me zorgen om m’n ouders en grootouders. En in de winkel durf ik amper nog een pakje boter uit de rekken te nemen."

‘Blijf in uw kot’: voor een onrustige ziel met een uitpuilende agenda als Christoff is het geen geschenk. Maar nood breekt wet, dus houdt ook de zanger zich aan de maatregelen. “De eerste week van de lockdown heb ik er erg van genoten lui te zijn”, zegt hij. “Ik had pas nog een keukenrobot gekocht. Nu ben ik volop aan het bakken en koken.”

Het Laatste Nieuws: Pas maar op voor je lijn!
Christoff: "Ik weet het. (lacht) Maar ’t is zo leuk, ik heb me zelfs aangesloten bij enkele groepen op Facebook om recepten en ideeën uit te wisselen. Plezant! Pas op, ik zie uiteraard de ernst van de situatie in. En ik moet zeggen dat de onzekerheid steeds meer aan me begint te vreten."

Het Laatste Nieuws: Omdat je een risicopatiënt bent na je hartoperatie vorig jaar?
Christoff: "Awel, ik zou het eens moeten vragen aan de dokter, maar ik denk niet dat ik tot de risicogroep behoor. Mijn hartklep is helemaal hersteld en werkt weer optimaal. En ik maak me niet echt zorgen om mezelf, maar meer over mijn ouders en grootouders, die al in de tachtig zijn. En familie, vrienden en fans. Ik word ook een beetje paranoïde. In de winkel durf ik amper nog een pakje boter uit het rek te halen, want je weet nooit wie dat voor jou heeft vastgepakt."

Het Laatste Nieuws: Je mist het sociale contact met je familie wellicht?
Christoff: "Enorm! Ik ga bij mijn ouders en grootouders wel eens een paar zelfgebakken taarten aan de deur afzetten, maar daar blijft het bij. Ik zou het mezelf nooit vergeven als ze door mij besmet zouden raken. Ook mijn zus Lindsay en mijn petekind Lisa-Marie mis ik vreselijk. Gelukkig facetimen we veel."

Het Laatste Nieuws: Jij bent normaal een bezige bij en zit nu de hele tijd thuis.
Christoff: "Ritchie en ik houden ons nuttig bezig. Maar ik zou natuurlijk liever gaan optreden. Ik steek het niet onder stoelen of banken: zoals elke zelfstandige vraag ik me af wanneer ik weer kan beginnen te werken en geld kan verdienen. Gelukkig heb ik een buffer opgebouwd, maar die wordt elke week kleiner. Ik bestel wel eens iets online, maar ben toch spaarzaam geworden. Organisatoren beginnen nu ook optredens van eind augustus te annuleren. Ik heb echt schrik dat ik de zomer ook kwijt zal zijn. Daar lig ik ’s nachts wakker van."

Het Laatste Nieuws: Nu jullie vaak samen thuis zijn, hebben Ritchie en jij tijd om jullie huwelijk te plannen, na een verloving van bijna twee jaar.
Christoff: "O, ik kan wel zeggen dat deze ‘blijf in uw kot’-periode een goede relatietest is, zoals voor veel koppels (lacht). Maar het valt mee, hoor. We hebben vrienden die volgende maand gingen trouwen, maar dat kan niet doorgaan. Stel dat wij onze trouw in mei of juni gepland hadden!"

Het Laatste Nieuws: Jullie heb dus nog steeds geen datum? Ook niet in 2021?
Christoff: "Nee, dat is niet aan de orde. We zien nog wel óf het er nog van komt en wanneer. Och, Ritchie en ik hebben dat papiertje niet nodig om gelukkig te zijn. Het voornaamste is dat we elkaar graag zien."

Het Laatste Nieuws: Vind je in deze periode veel troost in je geloof?
Christoff: "Absoluut. Ik geniet nu nog meer van de kleine dingen, zoals bidden. Dat geeft me veel rust. Of eens met de honden gaan wandelen of met de elektrische step rijden doet ook wel deugd."

Het Laatste Nieuws: Misschien is het goed dat je nu noodgedwongen eens moet onthaasten.
Christoff: "Ja, misschien wel. Maar in mijn hoofd ben ik toch ook bezig met alle uitgestelde plannen. Ik ging aan een nieuw album beginnen, we waren de Christoff-jubileumtournee aan het voorbereiden… Het Schlagerfestival is naar volgend jaar uitgesteld, maar dat komt dan misschien weer in conflict met de KLUBBB3-tournee. Dat geeft veel stress."

Het Laatste Nieuws: Heb je je KLUBBB3-makker Jan Smit nog gehoord?
Christoff: "Enkel via de telefoon. Ik had net gezegd dat ik hem ging komen opzoeken, maar toen werden de grenzen gesloten. Hij stelt het goed, gelukkig."

Bron: hln & holebi info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 16 April, 2020 en 3303 keer gelezen.