Nieuw: lgbtsteun.be voor alle Belgische holebi's & transgenders.In deze tijden van de coronacrisis voelen veel mensen zich eenzaam, waaronder ook veel holebi (homo's lesbiennes & biseksuelen) en transgender+ personen. Het is daarom hét moment om kennis te maken met lgbtsteun.be, dat in deze crisis, maar zeker ook daarna, een antwoord wil zijn voor LGBT-personen (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) die het moeilijk hebben in quarantaine, maar ook daarna.

Bij toeval botste holebi info zopas op dit leuk initiatief, van Dries De Smet (foto). Nadat die afstudeerde heeft die zich continu ingezet voor andere holebi en transgender+ jongeren. Na al die ervaring en het zien van alle noden in onze community, heeft die zich omgeschoold om op eigen houtje coach/counsellor te worden voor andere holebi en transgender+ personen die daar nood aan hebben. Dat kan gaan van het helpen vinden van rust in je holebi of transgender zijn, tot problemen of vragen rond coming out, relaties, seks, transitie, werk of school problemen, maar evenzeer dingen die niet rechtstreeks gelinkt zijn aan holebi of transgender zijn.

De website lgbtsteun.be is gloednieuw en via deze website kom je in contact met counsellor/coach Dries, eerder vrijwilliger bij lokale holebi verenigingen, nu professioneel werkzaam bij de holebi & transgender jongerengroep Wel Jong Niet Hetero. Dries begint zijn website met de woorden: “Ik vind dat iedereen ondersteuning verdient in hun zoektocht naar hun identiteit, zeker voor holebi, transgender en queer personen.” Om dat te doen werkt Dries met 3 basisprincipes: altijd en overal beschikbaar door online sessies, wetenschappelijk onderbouwd op basis van LGBT-expertise en zo goedkoop mogelijk. Dries vraag 19 Euro per sessie en probeert zo een laagdrempelige steun te zijn op het moment dat andere steun soms wegvalt...
Je kunt Dries bereiken via de Website => Klik hier en of via Facebook => Klik hier

Bron: holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 15 April, 2020 en 3521 keer gelezen.