Britten geven toe aan holebi- en transfoben inzake onderwijs.Scholen in het Verenigd Koninkrijk hebben na demonstraties vorig jaar in Birmingham een golf van protesten tegen holebi en transgender inclusief onderwijs gezien. Warwickshire (graafschap in Engeland) County Council is een van degenen die onder druk zijn komen te staan over holebi en transgender lessen in zijn 'All About Me'-programma voor relatie-educatie.

De campagne tegen het curriculum lijkt te zijn geleid door hardline anti holebi en transgender groepen, waaronder The Christian Institute, dat heeft gelobbyd tegen het homohuwelijk, bescherming tegen discriminatie van holebi's en transgenders, transgenderrechten en inclusief onderwijs. Daarnaast werd er door de zogenaamde 'Safe School Alliance', een groep die duizenden ponden van anonieme donoren heeft ontvangen via crowdfundingcampagnes om haar inspanningen te lobbyen tegen trans-inclusieve relaties en seksuele voorlichting via een petitie.

Volgens CoventryLive heeft de gemeente er nu voor gekozen om de middelen te schrappen ten gunste van een 'informatie- en bewegwijzeringaanbod aan scholen', dat effectief inspeelt op de eisen van de pressiegroepen. De raad vertelde CoventryLive dat de vervanging van het programma zal worden afgestemd op het holebi en transgender inclusieve seksuele en relationele educatieprogramma dat in september nationaal zal worden uitgerold.

Een woordvoerder zei: "Dit nieuwe aanbod aan scholen zal worden afgestemd op de nationale materialen en middelen van het ministerie van Onderwijs om scholen te ondersteunen bij het voldoen aan hun wettelijke vereisten onder de nieuwe regelgeving voor relaties en seksuele voorlichting. “Deze voorschriften leggen scholen de wettelijke verantwoordelijkheid op om RSE te leveren om aan de behoeften van hun schoolgemeenschap te voldoen. Warwickshire County Council blijft zich inzetten om deze agenda te ondersteunen en samen te werken met scholen om hen te helpen dit belangrijke aspect van onderwijs te verwezenlijken."

De consequente focus op het aanvallen van de "promotie" van genderidentiteit op scholen komt 16 jaar na de intrekking van sectie 28, een wet die de zogenaamde "promotie" van homoseksualiteit op scholen verbood, die werd opgelegd op het hoogtepunt van een homofoob morele paniek in de jaren tachtig. De wet werd pas in 2003 afgeschaft. De invoering van sectie 28 leidde destijds tot een opleving in de Britse gay rights beweging. Na de invoering werden verschillende invloedrijke protestorganisaties opgericht, waaronder Stonewall en Outrage!, en spraken bekende Britten zoals Ian McKellen zich uit tegen de wet.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - April 2020.

Dit bericht is gepost op 14 April, 2020 en 3402 keer gelezen.Reageer op dit bericht: