Homo koppel uitgescholden en bespuugd in Amsterdam, 1 minderjarige geeft zichzelf aan + videoZondag is in Amsterdam een homo koppeltje dat hand in hand liep slachtoffer geworden van homofobie. Op beelden is te zien hoe ze worden uitgescholden voor onder andere 'kankerhomo's'. Later werd het koppel ook in het gezicht gespuugd.

Fabio en zijn vriend liepen hand in hand richting de supermarkt toen een groep allochtone jongens hen begon uit te schelden. 'Homo's zijn niet normaal', riep een van de jongens die ook een eigen filmpje maakte. Daarnaast kreeg het koppel ook nog enkele doodswensen naar hun hoofd geslingerd. Wanneer Fabio de scheldende jongen op camera wil vast leggen krijgt hij een schop.

Wat later belt Fabio 'Roze in Blauw', het netwerk van holebi & transgender agenten (aanspreekpunt voor holebi's en transgenders in Nederland). Ze adviseerden 112 te bellen. Wanneer agenten ter plaatse komen zijn de jongens gevlucht. Wanneer de politie weg is komen twee van de jongens op een scooter langst en spugen ze richting Fabio en zijn vriend. Gezien de huidige coronavirus crisis wordt dit als een extra ernstig delict beschouwd. Een gemiddelde straf voor een 'coronaspuger' is ruim zestig dagen in Nederland.

Fabio vertelt op zijn Facebook pagina behoorlijk aangeslagen te zijn door het voorval. "Dit had ik echt niet verwacht in een land als Nederland. In mijn geboorteland Brazilië misschien, maar niet hier. Als er nu niet wordt ingegrepen, kunnen ze doorgaan met hun intolerantie."

De politie kreeg maandag de officiële aangifte binnen, vertelt een woordvoerder. Pas daarna kunnen we starten met het onderzoek. Het gaat namelijk om een klachtdelict. Ondertussen bleek maandag avond dat een vijftienjarige jongen zich bij de politie gemeld nadat de beelden waarop het homo koppel te zien is waarbij ze worden uitgescholden en bespuuugd. Hij wordt verdacht van het beledigen van het koppel, laat de politie weten, die de zaak naar eigen zeggen zeer ernstig neemt.

Je kan de video rond het voorval bekijken op de facebook pagina van Fabio => Klik hier

LEES OOK
NEDERLAND GAAT NU OOK BI-FOBIE EN TRANSFOBIE STRAFBAAR MAKEN
NEDERLANDSE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS VOELEN ZICH NIET VEILIG

Bron: ad.nl en nu.nl én holebi info - April 2020

Dit bericht is gepost op 14 April, 2020 en 3756 keer gelezen.Reageer op dit bericht: